5 nových LEGO Ideas, které si zaslouží podporu

5 nových LEGO Ideas, které si zaslouží podporu

Ideas

Každým týdnem na LEGO Ideas vznikají nové nápady na stavebnice, a my se dnes podíváme na ty, které určitě stojí za povšimnutí a případnou vaši podporu. Pro ty z vás, kteří o LEGO Ideas ještě neslyšeli jsem si připravil krátké představení.

 

Co je to LEGO Ideas?

Ještě jste o LEGO Ideas neslyšeli, nebo znáte pouze název z právě zakoupené stavebnice? LEGO Ideas je však daleko větší projekt, který má podporovat fanoušky LEGO k vlastním výtvorům. Mnohé z vás možná překvapí, že LEGO Ideas je tu s námi již od roku 2008, původně však mělo název CUUSOO. K samotnému přejmenování z LEGO CUUSOO na LEGO Ideas došlo 30. dubna 2014 a od té doby je tu LEGO Ideas takové, jaké ho známe. Na LEGO Ideas může každý z vás vystavit své nápady na LEGO stavebnice. Poté bojujete o to, abyste získali co největší počet podporovatelů, kterým se váš nápad líbí. Pokud dosáhnete 10 000 podporovatelů, samotné LEGO zhodnotí vaši stavebnici a rozhodne, zda-li se váš nápad stane komerčně prodávanou LEGO stavebnicí, která nese název právě LEGO Ideas. Pokud tak máte doma nějakou stavebnici z tématu LEGO Ideas, jedná se o výtvor nějakého z fanoušků LEGO stavebnic, a jistě to není jeho jediný projekt, který kdy vytvořil. Dráha k úspěšné LEGO stavebnici je totiž dost trnitá a většinou se dostane do finále jen malé množství stavebnic. LEGO totiž v samotném závěru může nápad odmítnout i když se mu líbí, ale nemají na něj potřebné licence nebo by se vývoj stavebnice nevyplatil.

 

GARDENIA

GARDENIA

Za mě moc pěkný nápad na novou menší stavebnici, která okouzlí především modulárním skládáním zahrádky tak, jak se vám zlíbí. Stavebnice nabídne vlastní vozidlo, pick-up z 50. let, kam se vejde mnoho věcí, jako jsou květináče, žebříky, pytle s hnojivem, motorové pily a další prvky nezbytné pro zahradničení. Dála nabízí také fontánu s rozlehlou zahradou a moc pěkný skleník, který je možný pohodlně rozložit tak, abyste si mohli hrát i uvnitř. V neposlední řadě je tato stavebnice od autora Bricky_Brick, který je znám nejen pro jeho propracované návrhy na stavebnice modulárních domů.

Odkaz na stránku projektu z LEGO Ideas ZDE.

 

THE VINTAGE SERVICE STATION

THE VINTAGE SERVICE STATION

Benzínová pumpa zasazená do retro stylu nabídne kompletní služby pro váš LEGO automobil. V aktuální podobě stavebnice jsou 2 osobní automobily a jedno odtahové vozidlo, které se mi moc líbí. Jedno z osobních aut hodně připomíná LEGO 40448 Veterán, i když jsou zde samozřejmě rozdílné rysy. Benzínová pumpa je pod značkou Octan, jako většina benzinových pump vydaných jako LEGO stavebnice, nabídne však propracovaný interiér i exteriér. Venku můžete najít dva sloupy pro tankování, povedený automat na Coca-Colu a spousty dalších detailů. Uvnitř se nachází nejen pokladna a prodejna klasického vybavení pro automobily, ale také záchod s kanceláří a pneuservisem.

Odkaz na stránku projektu z LEGO Ideas ZDE.

 

WITCH HOUSE

WITCH HOUSE

Moc pěkný domeček pro čarodějnice nabízí tato stavba od Castor-Troy ve spolupráci s Max Brich. Domeček hodně připomíná již vydané stavebnice jako LEGO 21326 Medvídek Pú či LEGO 21318 Dům na stromě, které jsou také ze série LEGO Ideas, takže věřím, že by se do existující sbírky k těmto setům moc hodila. A co k takovéto chaloupce dodat? Nachází se zde vše, co pořádná čarodějnice potřebuje! Kotel s pořádnou dávkou koření v podobě kostí, lektvarů a další havěti, a v neposlední řadě půdu, kde by člověk nechtěl být zavřený ani minutu. Co se mi moc líbí, je propracovaná střecha i detaily jednotlivých stěn a místností.

Odkaz na stránku projektu z LEGO Ideas ZDE.

 

MEDIEVAL INN BY THE GATEHOUSE

MEDIEVAL INN BY THE GATEHOUSE

Pro milovníky Castle série a hradů je tu další stavba s touto tématikou, která si jistě najde svoje příznivce. Mně se osobně líbí propracované středověké stavby v tomto stylu, nemusí to být ani hrady jako takové, ale tato stavba by jistě zapadala i do jiných témat a dala by se kombinovat klidně i s výše popsaným nápadem na Witch House. Na dostupných fotkách sice vidíme pouze exteriér, není tak zřejmé jak je interiér vybavený a zda-li se tam nachází něco pěkného, věřím však, že projekt bude do té doby ještě aktualizován a autor nám nabídne i vybavení interiéru.

Odkaz na stránku projektu z LEGO Ideas ZDE.

 

CAFE CORNER INTERIOR

CAFE CORNER INTERIOR

Pamatujete si na doby, kdy si děti hrály s dřevěnými hračkami a jedny z nejpropracovanějších hraček byly právě různé obchody/cukrárny/obýváky apod.? Tento interiér z LEGO kavárny mi toto velmi připomíná, a i když se nejedná o nějakou stavebnici, která by zapadala do jedné ze z již existujících sbírek, je mi jasné, že kdyby tento set vyšel, nejspíš bych kupoval. Posuďte sami, doslova přeplněná kavárna s dobrotami a dalšími různými produkty.

Odkaz na stránku projektu z LEGO Ideas ZDE.

 

A spousta dalších nápadů...

Při hledání těch nejnovějších a nejlepších nápadů jsem samozřejmě narazil i na spoustu skvělých tipů, kterými by třeba stačilo jen trošku vizuálně stavebnice vylepšit, a rozhodně by si zasloužily postup do dalších fází. Mezi ně patří třeba IKEA STORE MODULAR, který se mi, jako fanouškovi modulárních boduv, moc líbí, ale chybí mu ještě nějaké detaily. Za zmínku také stojí COMPLEX ONE - RETRO TRAIN WITH SHOPS AND PARKING

Pravidelně tak budu nápady z LEGO Ideas sledovat a rád se s vámi podělím o novinky.

Co si myslíte vy? Je zde nějaký nápad, který se vám moc nelíbí nebo byste brali všechny?

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.