Exkluzivní Spěšný vlak do Bradavic oficiálně představen!

Exkluzivní Spěšný vlak do Bradavic oficiálně představen!

Harry Potter, Nové sety

Stejně jako každý rok i letos se můžete těšit na speciální sběratelský set LEGO Harry Potter, který letos nebude nic jiného než ikonický Bradavický Express. Součástí setu jsou kromě vlaku s vagony také kolejnice a část známého nástupiště 9¾™. V setu je také mnoho nových exkluzivních figurek, z nichž některé vycházejí dokonce z posledního 8. filmu Harryho Pottera.

Obrázky tohoto setu jste mohli vidět již včera časně ráno, jelikož podle dostupných informací LEGO zaslalo některým zákazníkům v Austrálii/Novém Zélandu omylem tento set namísto zákazníky objednaného Hradu Lvího rytíře. Nicméně nedlouho poté, tedy včera večer, jsme již dostali i oficiální obrázky a informace o setu.

LEGO Spěšný vlak do Bradavic – sběratelská edice obsahuje 5129 dílků a jeho doporučená cena je 12 699 Kč, čímž se stává nejdražsím LEGO Harry Potter setem. Set vyjde exkluzivně na LEGO.com 31. sprna a později bude možná dostupný i u vybraných prodejců.

Spěšný vlak do Bradavic – sběratelská edice

Číslo stavebnice: 76405
Počet dílků: 5129
Počet minifigurek: 20
Doporučená cena: 12 699 Kč
Datum vydání: 31. srpna

Hlavním bodem tohoto setu je samozřejmě lokomotiva s vagony, která měří na délku včetně kolejnic 118 cm a je vysoká 26 cm. Tato lokomotiva je bohužel i širší než jiné vlaky, a proto ji nelze umístit na normální LEGO koleje bez toho, aniž byste provedli modifikace. Do přední lokomotivy lze zasunout otáčecí kličku, díky které můžete točit s koly. Vagon s uhlím, který je připojený hned za lokomotivou nemá v podstatě žádnou funkci, ale je důležitou ikonickou součástí vlaku. Nejzajímavější minimáně z pohledu detailů je však poslední osobní vagon, který ukrývá tři kupé. Každé kupé obsahuje jednu přenesenou scénu z filmů Harryho Pottera a navíc v každém z kupé najdete i citát některé postavy z jednotlivé scény. V prvním kupé můžete naleznout scénu z prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců, kdy se Hermiona poprvé setkává s Harrym a Ronem. Ve druhém kupé na vás čeká scéna ze třetího filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu, kde profesor Remus Lupin™ zachrání Harryho před jedním z mozkomorů, kteří prohledávají vlak. Poslední z těchto scén v osobním vagonu je z šestého filmu Harry Potter a princ dvojí krve, kdy Lenka Láskorádová zlomí kouzlo, které na Harryho uvalil Draco Malfoy. Kromě citátů jsou ve vlaku také tři světelné kostky (baterie do těchto kostek jsou součástí balení), kterými můžete trochu osvětlit každou z ikonických scén.

Součástí setu je také již zmiňované nástupiště 9¾, u kterého můžete naleznout i sběratelskou plaketu. Stejně jako ve vagónu i zde si můžete znovu připomenout ikonickou scénu z Harryho Pottera, a to konkrétně závěrečnou scénu z posledního filmu Harry Potter a Relikvie smrti – část 2.

V této exkluzivní sadě samozřejmě najdete i mnoho figurek (ze čtyřech různých filmů), z nichž řada je exkluzivních. Set obsahuje konkrétně následujících 20 figurek: Harry Potter (Kámen mudrců), Hermiona Grangerová (Kámen mudrců), Ron Weasley (Kámen Mudrců), čarodějnice s pojízdným bufetem, vlakový průvodčí, Remus Lupin, mozkomor, Harry Potter (vězeň z Azkabanu), Hermiona Grangerová (vězeň z Azkabanu), Ron Weasley (vězeň z Azkabanu), Lenka Láskorádová, Draco Malfoy, Harry Potter (princ dvojí krve), Harry Potter (relikvie smrti – část 2), Ginny Weasleyová, Albus Severus Potter, Lily Luna Potter, James Sirius Potter, studentka Havraspáru a studenta Mrzimoru.

Více obrázků setu najdete zde.

Líbí se vám letošní sběratelský set ze světa čar a kouzel? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 1 komentář
marvelson
marvelson
set pěknej ale cena je ohromná