Highlighty letošní letní vlny LEGO setů!

Highlighty letošní letní vlny LEGO setů!

Nové sety, Technic, City, Creator, Friends, Harry Potter, Ninjago, Miscellaneous, DREAMZzz

Během tohoto i minulého týdne vyšly desítky obrázků nových LEGO setů pro léto 2023, proto vám chceme ukázat přehled těch nejzajímavějších setů, které byste rozhodně neměli přehlédnout.

Předtím, než se však pustíme k samotným setům, tak stojí za zmínku, že v červnu proběhne opět jakási vlna zdražení, která by se však měla dotknout pouze nových setů. Většina setů, která by tak měla například doporučenou cenu 2499 Kč bude za 2649 Kč atd. Nejedná se o drastické zvýšení cen, ale především u větších setů je toto zvýšení ceny poměrně dost patrné.

Aby nebyl tento článek příliš dlouhý, rozhodl jsem se zaměřit pouze na témata City, Ninjago, Friends, DREAMzz, Creator, Harry Potter, Technic a na konec jsem přidal ještě jeden menší set, který vzbudil poměrně dost velký zájem fanoušků. (Výběr je samozřejmě trochu subjektivní, ačkoliv jsem se snažil být poměrně objektivní a zároveň výběr obsahuje jen vybraná témata, navíc na léto nebylo ještě vydáno spousta setů jako je mnoho star wars, mnoho marvel setů a třeba také icons.) Pojďme se tedy podívat na ty nejzajímavější sety, které nás v létě čekají.

CITY

Prvním setem z LEGO city, který si rozhodně zaslouží zmínit je velké 60380 Centrum města, které je rozděleno do modulů, jenž můžete libovolně přeskládávat. Navíc podobně velká část města se v LEGO City již dlouho neobjevila. Část setů letní vlny LEGO City tvoří polární expedice/hlubinný polární výzkum, kde za zmínku stojí například překvapivě i ten nejmenší set 60376 Arktický sněžný skútr, který za nízkou cenu představuje povedený jednoduchý sněžný skútr a navíc tu je i pár tuleňů.

 

CREATOR

U Creatoru nebylo v podstatě z čeho vybírat, protože v létě vyjdou pouze 3 nové sety, z nichž jeden dosud nebyl odhalen, ale bude se jednat pouze o růžovou variantu setu 31336. Každopádně oněmi dvěma dalšími sety jsou LEGO 31141 Hlavní ulice, jež je zajímavým přírůstkem do každého města, a také tu máme set 31142 Vesmírná horská dráha, který představuje 3 různé atrakce ve vesmírném stylu a navíc tu najdeme i mini astronaut, který se objevil jinak pouze v letošní lednové CMF sérii.

 

FRIENDS

V LEGO Friends vám nejspíše neunikl set 41757 Botanická zahrada, který si získal velikou oblibu, jelikož vypadá opravdu brilantně a kromě poutavé budovy je uvnitř i mnoho zajímavé poskládaných květin. Avšak set Botanická zahrada bude částečně exkluzivní (surprise) set, takže bude dostupný pouze od společnosti LEGO a vybraných prodejců. Dalším povedeným setem z LEGO Friends je také sada 41737 Zábavní park na pláži, která představuje pěkné atrakce umístěné na pláži.

 

NINJAGO

LEGO Ninjago má letos opravdu velkou vlnu setů a napsali jsme o těchto setech i článek, i přesto se pojďme podívat alepoň na dva výrazné sety této vlny. Tím prvním je rozhodně set 71799 Trhy v NINJAGO® City, který je již 4. rozšířením modulárních Ninjago staveb a obsahuje spousta zajímavých funkcí, z nichž nejvýraznější je asi funkční lanovka a splachovací záchod, krom toho je tu spousta exkluzivních zajímavých minifigurek. Dalším neobvyklým Ninjago setem je 71792 Sora a její transformační motorobot, což je robot jedné z nových hrdinek v Ninjagu, tento mech se umí rychle transformovat na motorku a navíc má i vystřelovače.

 

DREAMZZZ

Nové LEGO DREAMzz sety jsme vám již představili v jednom z našich článků, nicméně tady bych se chtěl o pár setech také alespoň zmínit. Prvním setem, který si rozhodně zaslouží pozornost je 71456 Želví dodávka paní Castillové, který představuje obyčejnou dodávku, kterou si však můžete představit na želví dodávku, jež vypadá pozoruhodně. Dalším setem, který na sebe upoutal vlnu pozornosti byla 71469 Žraločí loď z nočních můr, jež zobrazuje velkou žraločí loď v zajímavém barevném schématu a navíc tuto loď můžete přestavit, jak do plovoucího, tak létajícího, tak dokonce i pozemního módu.

 

HARRY POTTER

Z Harryho Pottera je pěkným novým setem LEGO 76423 Bradavický expres a nádraží v Prasinkách, které představuje znovu jednou oblíbený a předělaný Bradavický expres, tentokrát však také po dlouhé době můžeme spatřit i vlakové nádraží v Prasinkách. Za zmínku pak jistě stojí ještě set 76415 Bitva o Bradavice, který představuje další rozšíření "modulárních" Bradavic a můžete tu spatřit mimo jiné i velkolepý souboj Lorda Voldemorta s Harrym Potterem.

 

TECHNIC

Z technicu vyšlo teprve několik setů pro červen a srpnová vlna, ve které bude i velký jeřáb Liebherr LR 13000 zatím zůstává skryta, nicméně z červnových setů je rozhodně zajímavý set 42158 NASA Mars Rover Perseverance, který představuje v LEGO Technic opravdu neobvyklou součást sortimentu a druhým větším setem v LEGO Technic pro červen je 42157 Lesní traktor John Deere 948L-II, který by mohl zaujmout třeba díky pneumatickým funkcím.

 

BONUS

Bonusem je set 40650 Land Rover Classic Defender, o kterém jsme dopředu nevěděli a který si získal velkou pozornost, mimo jiné se totiž jedná po dlouhé době o "šestistudové" licencované LEGO auto, které je navíc poměrně levné. Nicméně tento set by měl být dostupný výhradně v LEGO shopu & storu.

Všechny letošní nové sety najdete v našem seznamu zde.

Na který LEGO set z letní vlny se nejvíce těšíte vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.