Hlasujte pro nejlepší BrickLink designer program nápady

Hlasujte pro nejlepší BrickLink designer program nápady

Různé

Další část BrickLink designer programu odstartovala 7. března a potrvá až do konce měsíce. V tomto období můžete ovlivnit, jaké stavebnice se objeví v coundfunging kole BrickLink designer programu. Já jsem se podíval na několik modelů, které mě zaujaly a ty si dnes představíme. Pokud byste nevěděli, jak BrickLink designer program funguje nebo jak pro jedotlivé modely hlasovat, dočtěte až na konec článku, kde o tom, jak BrickLink deisgner program funguje, podrobně píšu.

 

Brick Cross

Brick Cross

I přes to, že v předešlém kole BrickLink designer programu se nacházelo nádraží, i tato verze od autora brickester mě zaujala především moc pěkným interiérem a příjezdovou/odjezdovou tabulí uvnitř. Nádraží lze navíc jenoduše napojit na klasické LEGO City koleje, takže by se dala nádherně využít pro budování města. Aktuální model má 3 044 dílků a 8 minifigurek, což do počtu dílků je o něco méně, než již zminovaný model nádraží. Hlasovat pro tento model můžete zde.

 

Medieval Marketplace with Wart Tower

Medieval Marketplace with Wart Tower

I když nejsem takový fanoušek Castle série jako někteří jiní fanoušci, tento model se snad hodí ke všem starším sředověkým stavbám a vedle středověké kovárny by se tyto malé doplňky velmi pěkně vyjímaly. V aktuálním návrhu modelu je 6 minifigurek a skládá se z 2 003 dílků. Pokud by tak tato stavebnice prošla až do finálního výběru, nemusela by to ani být stavebnice za několik tisíc, jak jsme v posledních BrickLink deisgner programech zvyklí. Hlasovat můžete zde.

 

The Old Train Engine Shed

The Old Train Engine Shed

A teď něco pro milovníky vláčků, ke kterým patřím i já. Za celou dobu se do BrickLink designer programu neprobojoval žádný model s témetikou kolem vlaků. To by mohl tentokrát změnit tento moc pěkný model depa pro parní lokomotivu, který nabízí i spoustu vychytávek. Začněme hned zepředu, kde mě na první pohled zaujala drezína, která by se při pohybu měla hýbat i s těly minifigurek, dále pak si mě tento set získal otočnou pumpou, ale i plně funkčním jeřábem uvnitř depa. Aktuální model se skládá z 2 298 dílků a celkem 6 minifigurek. Hlasovat pro tento model můžete zde.

 

Four Seasons at City Park - Modular

Four Seasons at City Park - Modular

Že v aktuální sérii modulárních budov nebyl ještě žádný park? Máte pravdu. To by se ale mohlo změnit modelem od autora BrickwoodMOCs, který zpracoval na modulárním parčíku pro kolekci modulárních budov. Návrhů na modulární parky tu už bylo více, ale tento mě zaujal malým kávových stánkem, který má moc hezky zpracovaný interiér a pestrý výběr zvolených minifigurek. Celkem se model skládá z 3 909 dílků a 10 minifigurek. Hlasovat můžete zde.

 

The Crimson Outpost

Tentokrát se to na BrickLink designer programu vyrojilo opravdu hodně pěkných modelů z oblasti kolem castle a pirátů, proto si dovolím přidat jen jeden model ze série pirátů, který mě zaujal nejvíce. Model mi trošku připomíná již neprodávanou stavebnici Zátoka pirátů z lodě Barakuda, ale mě se upřímně líbí daleko více tato verze s menší lodí a pěkně propracovaným modelem strážní věže, která je možná po jednotlivých patrech rozdělat a nachází se zde nespočet detailů. V domě vedle strážní věže najdete v prvním patře kuchyňku, v druhém patře pak krb s postelí. Model se skládá z 3 880 dílků a 9 minifigurek, což je v přepočtu na počet dílků více jak o třetinu více dílků než u již zmńené stavebnice Zátoka pirátů z lodě Barakuda. Hlasovat pro tento model můžete zde.

 

Jak BrickLink designer program funguje?

BrickLink designer program se dělí na několik fází. V první fázi může kokoliv, kdo vymyslí svůj vlasní LEGO model, model přidat do BrickLink designer programu. V další fázi (aktuální) je na fanoušcích, aby mezi jednotlivými modely hlasovali a vybrali tak ty modely, které se jim nejvíce líbí a rádi by je viděli ve finále - tedy jako exkluzivní LEGO stavebnice.

 

Jak hlasovat v BrickLink designer programu?

Hlasovat můžete na oficiálních stránkách BrickLink designer program (po přihlášeni). Aktuálně můžete vybírat celkem ze tří možností, jak pro jednotlivé nápady hlasovat a to formou smajlíků (není pro mě, líbí se mi, miluji to). Nápady s největším počtem kladných a zároveň nejnižším počtem negativních ohodnocení postoupí do dalšího kola, kde BrickLink posoudí celkový dojem z modelu a podle toho se rozhodne, zda-li model projde do finálního kola nebo ne.

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 5 komentářů
Michal09
Michal09
Ahoj, jak se liší tento BrickLink designer program od programu IDEAS? Přijde mi stejný princip, snad jen že vítězný IDEAS set jde do seriové výtroby a prodávat se bude po celém světě nejen, kdežto v Bricklink programu vítězný set vyjde jen v několika pár tisících kusech a nebude ho možné koupit na Lego store.
2 odpověďi na komentář od Michal09
MrFiliper
MrFiliper
Je to přesně tak, jak píšeš. BrickLink designer program se skládá z několika fází, které jsem popsal v článku. V zásadě je to dost podobné LEGO Ideas (také se hlasuje o stavebnice). U BrickLink designer programu je ale rozdíl v tom, že se stavebnice, které nemají nějaký vážný nedostatek (třeba že by se stavba bortila apod.) tak se vydá tak jak je navržená (maximálně s minimální úpravou). U Ideas setů to hodnotí porota přímo z lega, a i když set získá 10 000 hlasů, může se lego porota rozhodnout, že set nevydá. Navíc, LEGO Ideas sety jsou dostupné běžně v prodeji po e-shopech/kamenných obchodech. To u BrickLink stavebnic neplatí, je zde většinou limit maximálně 10 000 ks vyrobených kusů a zároveň si set musí koupit většinu přes 3 000 lidí. Pokud toto stavebnice nesplní, nebude se vyrábět. Zároveň, když BrickLink set koupíš, čekáš na něj přibližně rok, než ti dorazí - protože stavebnice se až po dokončení celého programu začínají teprve vyrábět.
1 odpoveď na komentář od MrFiliper
Michal09
Michal09
Díky za vyčerpávající odpověď. Ještě se zeptám kdy a jakým způsobem lze vybrané sety z Bricklink programu předobjednat? Mám už pár let účet na bricklink, párkrát jsem nakoupil nějaké dílky, ale jinak nic. Díky
1 odpoveď na komentář od Michal09
MrFiliper
MrFiliper
Oznámení stavebnic, které bude možné zakoupit, proběhne koncem května (mělo by být 5 stavebnic). Zakoupit tyto stavebnice půjde ale až v průběhu února příštího roku (a stavebnice jsou většinou rychle pryč). O tom samozřejmě budeme informovat i tady na Briky.
Mystery
Mystery
Ještě bych si dovolil doplnit odpověď, tentokrát se oproti pilotní sérii Bricklink programu vyrobí až 20 000 kusů jednoho setu, pokud dojde k takovému počtu předobjednávek, zatímco v pilotní sérii to byla polovina, tedy maximálně 10 000 kusů od každého setu. Na rozdíl od druhého a třetího kola pilotní série, kde šlo koupit od každého setu pouze jeden kus, bude tentokrát navíc možnost objednat dva kusy každé stavebnice na osobu. Rozdílem je také to, že v této sérii Bricklink programu se mohl přihlásit se svým modelem kdokoliv, kdo splnil podmínky, zatímco v pilotním projektu to byly pouze nevybrané LEGO Ideas sety. Od LEGO Ideas programu se pak tento program liší kromě již zmíněného tím, že zde nejsou licencované sety.