LEGO oslava 100 let Disney!

LEGO oslava 100 let Disney!

Anniversary, Disney

Společnost Disney letos slaví 100 let od svého založení (16. října 1923) a při této příležitosti se LEGO rozhodlo vydat letos několik setů a minifigurkovou sérii z klasické filmové a seriálové produkce Disney.

Mimochodem toto je také náš 100. článek a budeme se snažit, aby články vycházely častěji, poslední dobou bohužel nebylo moc času. To byla jen krátká vsuvka a teď se již pojďme podívat na LEGO Disney 100 anniversary sety pro letošní rok.

První z letošních LEGO Disney setů speciálně vydaný ke 100. výročí Disney byl set 40622 Oslava 100 let Disney, který představil 4 klasické a poměrně dobře známé postavy ze světa Disney. První ze čtveřice postav je Šťastný králík Oswald (vůbec první postavička od Disneyho), další postavičkou je proslulý Myšák Mickey (první animovaná postavička Disney), set obsahuje také postavičku Sněhurky (hlavní hrdinku prvního Disneyho celovečerního filmu) a nechybí ani figurka víly Zvonilky, jež se stala první maskotkou Disneylandu a je dobře známá mimo jiné z dobrodružného příběhu Petra Pana.

Měsíc po vydání výše uvedeného setu následovalo vydání dalších tří balíčků LEGO Brickheadz obsahující některé známé tváře z Disney příběhů. Těmito sety byly modely 40619 EVA A VALL•I, 40620 Cruella a Zloba a 40621 Vaiana a Merida. Velkou pozornost si vysloužil především set 40619 EVA A VALL•I představující dvojici oblíbených robotů z filmu VALL-I, EVA se navíc objevila v LEGO podobě zcela poprvé.

 

Konečně se dostáváme od Brickheadz také ke klasickým setům. Prvního dubna totiž již byly vydány dva hratelné sety, z nichž první byl fanoušky dlouho žádaný Dům z filmu Vzhůru do oblak a druhým setem byl pak 4+ Slavnostní vláček Disney, který je sice pro děti, ale přináší řadu zajímavých postaviček včetně Zvonilky, která se objevuje jako minifigurka teprve podruhé. Za zmínku stojí také set Petr Pan a Wendy a jejich pohádková kniha dobrodružství vydaný v březnu a založený na nadcházejícím filmu Peter Pan a Wendy.

 

Tyto oslavy se dostaly také k tématu LEGO Duplo, kde LEGO vydalo před několika dny set 10998 Kouzelný hrad 3 v 1.

 

Před pár dny se také poprvé objevily obrázky nového LEGO Disney princess setu 43215 Magical Treehouse, který je spjatý s touto oslavou. Highlightem tohoto setu jsou pravděpodobně figurky, jelikož je tu rovnou neuvěřitelných 13 minipanenek, z nichž některé z nich ještě jako minipanenky dříve nevyšly. Set by měl vyjít 1. června.

Nadcházející květnovou novinkou k těmto oslavám je pak nová minifigurková série, která překvapivě obsahuje rovnou 18 minifigurek, oproti aktuálně standartním 12. V této CMF sérii se objeví více i méně známé postavy z Disney světa. V této sérii nebude chybět klasicky Myšák Mickey, poprvé se dočkáme minifigurek ze známého filmu Coco a objeví se dokonce i Pinnochio. Tato CMF série by měla být poslední minifigurkovou sérii prodávanou v sáčcích, od září by s největší pravděpodobností mělo LEGO přejít na krabičky. Pokud by vás pak zajímalo, jak to bude u této série se sadou šesti figurek, tak mám pro vás bohužel špatnou zprávu, a to tu, že v Evropě tento set, tedy Sté výročí Disney – sada 6 minifigurek nebude běžně (respektive téměř vůbec) dostupný. Série obsahuje figurky: Mickeyho z filmu Čarodějův učeň, Pinocchia, Jiminyho Cricketa, Královnu, Stitche 626, Pocahontas, Cruellu De Vil a štěně dalmatina, Miguela a Danteho, Ernesta de la Cruze, Šťastného králíka Oswalda, Robina Hooda, prince Johna, Dr. Faciliera, Srdcovou královnu, Mulan, Auroru a Baymaxe.

 

Další LEGO novinky ke 100. výročí Disney zatím nebyly odhaleny, ale s největší pravděpodobností by k této příležitosti mělo být letos vydáno dalších cca 7 setů. Největším z nich by pak měl být pak set s číslem 43222 se 4837 dílky, pod kterým by se měl zřejmě skrývat nový Zámek Disney, který by nahradil dlouho prodávaný set 71040 Zámek Disney uvedený níže.

To je prozatím vše, ale ty nejzajímavější novinky k těmto oslavám jistě teprve přijdou!

Který z letošních LEGO Disney setů vás nejvíce zaujal, a co byste si případně přáli, aby LEGO v rámci těchto oslav ještě vydalo? Napište nám do komentářů.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.