LEGO Polární express jako další vánoční set?

LEGO Polární express jako další vánoční set?

Ideas

Nejeden LEGO fanoušek si stěžuje, že vychází málo setů s tématem okolo vláčků, natož ještě s Vánoční tématikou, vždyť poslední Vánoční vlak byl vydán v roce 2016 a jednalo se o LEGO 10254 Winter Holiday Train. To by se ale mohlo změnit, pokud fanoušci projeví zájem o nový nápad na LEGO Ideas!

 

Nový nápad na LEGO Ideas, Polární express

LEGO Polární express - Lokomotiva

Veřím, že by tato stavebnice nepotešila jen samotné fanoušky LEGO stavebnic, kteří se zaměřují na vláčky, ale i ty z vás, kteří by rádi Vánoční LEGO scenérii doplnili o pěkně propracovaný Vánoční vlak.

Set navrh v komunitě již známý fanoušek adwind, který za sebou má již několik nápadů na LEGO Ideas a i tento rok nejednoho z nás potešil svojí stavebnicí LEGO 21330 LEGO® Ideas Sám doma, která se aktuálně prodává.

Je třeba také zmínit, že se nejedná o první LEGO Ideas nápad s tématikou Polárniho expressu. Jeden z nápadů se před rokem dostal i do finální fáze a měl 10 000 hlasů, jenže LEGO nápad zamítlo. Jednalo se o tento nápad od autora Minibrick Productions, tak si snad LEGO uvědomí, že o tento set je pořád zájem!

 

Pár slov o stavebnici

Jedná se o parní lokomotivu Berkshire typu Baldwin 2-8-4 S3, navhrovaná podoba stavebnice má přibližně 2 800 dílků, jak sám autor ale píše, počet dílků by se bez problému dal snížit přibližně na 2 000 dílků upravením vagonků. Vagónky mají otevírací dveře a sedadla ve dvou řadách, na pravé a levé starně oddělené chodbičkou. Líbí se mi také přístup do vagónku, kdy stačí vystrčit boční stěnu s okny společně se střechou a do vagónku se dá pěkně dostat.

Lokomotiva zaujme svojí délkou, propracovaným kotlem a také tím, že lze napájet a tedy i rozjezdit přes klasické LEGO PoweredUp. Líbí se mi i oddělený vagón pro uhlí, který se dá taktéž odklápět a slouží pro uhlí nebo právě skytí baterie pro PoweredUp.

 

Co musím udělat pro to, aby stavebnice vyšla?

Je to jednoduché, navštivte tuto stavebnici na LEGO Idea ZDE a dejte jí hlas. Pokud nasbírá 10 000 hlasů, LEGO stavebnici posoudí a třeba se budeme moci ještě v tomto roce těšit na nádherné Vánoční LEGO, které si pořídíme do Vánoční sbírky.

 

A takhle jezdí Polární express pod stromečkem!

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.