Modular Building pro rok 2022 je tu! Těšit se můžeme na Boutique Hotel

Modular Building pro rok 2022 je tu! Těšit se můžeme na Boutique Hotel

Creator Expert

Po ročním čekání náš LEGO obdařilo dalším kouskem ze série Modular Buildings v řadě Creator Expert. Na novou budovu se můžeme těšit tradičně od 1.ledna.

 

Boutique Hotel, nová rohová budova


Jak již leaky napovídali, jedná se další rohovou budovku. Připomeňme si, že v sérii Modualr Buildings máme již 17 modulárních budov (pokud počítáme i LEGO 10190 Market Street) a z toho je již 6 budov rohových (LEGO 10297 Boutique Hotel, LEGO 10264 Rohová garáž, LEGO 10251 Brick Bank, LEGO 10232 Palace Cinema, LEGO 10211 Grand Emporium, LEGO 10182 Cafe Corner). Zároveň se jedná o budovu, která oslavuje 15 let série Modular Buildings, takže zde najdeme odkazy na předešlé modulární budovy.

Anderson Grubb, LEGO designér tototo setu, okomentoval tento set slovy, „It was really exciting to be working on the LEGO Boutique Hotel and to have the opportunity to design this in celebration of 15 years of the collection. When we approach the design for a modular building we are conscious of the previous sets and therefore want to create something that is new, that really compliments the collection. I am really happy with the final design, the variety of intriguing building techniques and all the nods to the previous Modular buildings.” v překladu „Bylo opravdu vzrušující pracovat na LEGO Boutique Hotel a mít příležitost navrhnout jej na oslavu 15 let kolekce. Když přistupujeme k návrhu modulární budovy, jsme si vědomi předchozích sad, a proto chceme vytvořit něco, co je nové, co skutečně doplňuje kolekci. Jsem opravdu spokojený s konečným návrhem, rozmanitostí zajímavých stavebních technik a veškerým příklonem k předchozím modulárním budovám”.

 

Model obsahuje celkem 5 sekcí

LEGO 10297 Boutique Hotel - 5 sekcí

 

V přízemí najdeme vstupní halu s uměleckou galerií, společně se schodištěm na terasu s recepcí umělecké galerie a palmou. V druhé patře pak najdeme hotelové pokoje a ve třetím patrě se rozléhá obrovský apartmán. Samozřejmostí je také střecha s velkým oknem, věžičkou a zdobením.

 

Krabice

Přední krabice pak zobrazuje model hotelu, jak jsme již zvyklí z předešlých Creator Expert setů, LEGO změnilo design této sady aby odpovídala stavebnicím pro dospělé, na které s tímto druhem stavebnic také cílí.

Přední strana krabice

Zadní krabice zobrazuje starší modulární budovy, které si lze ještě není zakoupit. Zobrazený je set 10278 Policejní stanice a set 10270 Knihkupectví.

Zadní strana krabice

 

Informace o stavebnici

Počet kostiček: 3066
Počet minifigurek: 7
Rozměry:  33 cm na výšku, 25 cm na šířku a 25 cm do hloubky
Cena: 5 299 Kč ($199.99)

Na detailní podrobnosti o stavebnici, se můžete podívat ZDE. Informace budou zároveň postupně doplňovány.

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.