Nové LEGO Monkie Kid 2023 sety | oficiální obrázky

Nové LEGO Monkie Kid 2023 sety | oficiální obrázky

Nové sety, Monkie Kid

LEGO Monkie Kid přijde v lednu s pěticí poměrně hodně zajímavých setů. Všechny tyto nové Monkie Kid sety budou klasicky v Evropě dostupné oficiálně pouze na lego shopu.

Zatímco hlavní hrdinové Monkie Kid se samozřejmě nemění, tak záporáky pro příští rok budou jakési "zvířecí legendy" (slon Yellow Tusk Elephant, lev Azure Lion, orel Golden-Winged Eagle) s armádou démonů. Sběratelskými předměty by pak mělo být 5 různých zlatých zbraní. Všechny tyto sety by se také měli objevit ve 4. řadě seriálu LEGO® Monkie Kid™. Pojďme se však podívat na samotné sety, které se alespoň podle mého názoru opravdu vydařily.

Monkie Kidův robotický oblek

Prvním z nových setů je červeno-zlatý mech robotický oblek Monkieho Kida, který dřímá v jedné ruce zlatý meč a ve druhé svou legendární hůl. Na každé ruce má navíc tento robotický oblek vystřelovač a dokonce má i spoustu ohebných částí včetně kolen. Hodně zajímavou funkcí tohoto setu je to, že se dá kombinovat se setem 80041, jak lze vidět na zadní straně krabice. Záporák v tomto setu disponujemalým katapultem, ze kterého lze vystřelovat démonické střely. Figurkami v tomto setu jsou Monkie Kid a Ink Demon. Set neobsahuje žádnou z nových sběratelských zbraní.

 

Číslo stavebnice:
80040
Počet dílků:
277
Počet minifigurek:
2
Doporučená cena:
459 Kč
Datum vydání:
1. ledna
Více informací o stavebnici

Dračí tryskáč Mei

Dalším novým setem je zeleno-bílý letoun Mei, který vypadá jako menší, avšak velice povedená, verze staršího setu Monkie Kid 80020. Tento tryskáč má po bocích vystřelovače a v zadní části nouzový modul, který lze odpojit od tryskáče. Záporáci v tomto setu mají zajímavý kanón, který má funkční vystřelovač. Zajímavou funkcí tohoto setu je to, že se dá kombinovat se setem 80040, jak lze vidět na zadní straně krabice. Figurkami v tomto setu jsou Mei, Ink Demon a Ink General. Set neobsahuje žádnou z nových sběratelských zbraní.

 

Číslo stavebnice:
80041
Počet dílků:
246
Počet minifigurek:
3
Doporučená cena:
459 Kč
Datum vydání:
1. ledna
Více informací o stavebnici

Yellow Tusk Elephant

Dalším pozoruhodným setem je Yellow Tusk Elephant, což je v této vlně jediný větší set pro záporáky. Tento set představuje velkého sestavitelného slona, který má pohyblivý chobot se dvěma vystřelovači, na zádech pak nese ještě další dva rotační vystřelovače a trůn. Za slona lze také zapřáhnout vůz s vězením. Kromě toho tu je ale také velice zajímavá funkce, která umožňuje ze zadní části zad slona oddělit robotický oblek. Figurkami v tomto setu jsou Mei, Pigsy, Yellow Tusk Elephant, Ink Demon a Ink General. V setu také naleznete zlatou zbraň pro Mei. 

 

Číslo stavebnice:
80043
Počet dílků:
844
Počet minifigurek:
5
Doporučená cena:
1729 Kč
Datum vydání:
1. ledna
Více informací o stavebnici

Úkryt týmu Monkie Kida

Jedinou lokací v této vlně setů je sada Úkryt týmu Monkie Kida, který představuje malou ukrytou vesnici někde uprostřed hor či lesa. Tento set je modulární a jeho části tak lze různě přeskládávat, dokonce lze tento set propojit s letošní sadou 80036. Kromě toho tato sada nabízí také spoustu dalších funkcí jako je ukrytí motorky za rostliny, otočný oltář, za kterým se ukrývá legendární zbraň a třeba také skryté vystřelovače (tyto funkce můžete vidět na zadní straně krabice). Figurkami v tomto setu jsou Monkie Kid, Mei, Pigsy, Sandy, stánkař Lee the Panda a orel Golden-Winged Eagle. Tento set také obsahuje všechny nové sběratelské zbraně.

 

Číslo stavebnice:
80044
Počet dílků:
1582
Počet minifigurek:
6
Doporučená cena:
2449 Kč
Datum vydání:
1. ledna
Více informací o stavebnici

Ultra robot Monkey Kinga

Posledním novým setem je Ultra robot Monkey Kinga, který představuje velký mech, který jsme vám poprvé představili již v listopadu. Tento robot je novou verzí staršího setu 80012, oproti kterému se liší hned v několika věcech. Tento mech je udělaný ve více "moderním" stylu a přichází s více funkcemi, což však nutně neznamená, že je lepší než jeho předchůdce. Tento set má ramenou pružinové vystřelovače a disponuje i světelnou kostkou v hlavě robota. Nejzásadnější funkcí je však možnost odejmnutí některých jeho částí a možnosti z nich postavit stíhačku. Set obsahuje figurky Monkey Kinga, Monkie Kida, slona Yellow Tusk Elephant, lva Azure Lion, orla Golden-Winged Eagle a Mr. Tanga. Set také přichází s jednou sběratelskou zbraní.

 

Číslo stavebnice:
80045
Počet dílků:
1705
Počet minifigurek:
6
Doporučená cena:
3599 Kč
Datum vydání:
1. ledna
Více informací o stavebnici

Všechny sety LEGO pro rok 2023 najdete v našem seznamu zde.

Líbí se vám nové Monkie Kid sety? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.