Zdražování LEGO setů

Zdražování LEGO setů

LEGO Store

Podle dostupných informací se již 1. září 2022 chystá velká vlna zdražování LEGO setů. Bohužel pro vás nemáme seznam setů, které se budou zdražovat v Česku a na Slovensku, ale chtěli bychom pro vás shrnout alespoň vše, co zatím víme o této vlně zdražování.

Jak možná víte, tak vlna zdražování LEGO setů proběhla již na začátku roku, tedy v lednu 2022, ale tehdy se jednalo spíše o srovnání cen v jednotlivých státech a mnoho stavebnic tak u nás bylo dokonce zlevněno. Tentokrát by se však mělo jednat opravdu o výrazné zdražování, které vychází z obecného zdražování surovin, elektřiny atd.

O vlně zdražování poprvé informoval blog stonewars.de, a to již v červnu. Hned den po vydání článku od stonewars.de vydalo LEGO následující prohlášení:

The current global economic challenges of increased raw material and operating costs are impacting many businesses.
Putting consumers first is at the heart of what we do as a company, and for some time, we have absorbed these costs to keep pricing stable. However, as these costs have continued to rapidly rise, we have taken the decision to increase the price on some of our sets. This increase will come into effect in August and September.

The increase will differ depending on the set and prices will change on around a quarter of the portfolio. On some sets we will not alter price, on others there will be a single digit increase and on larger, more complex sets the percentage increase will be higher.

We will continue to work to ensure our products offer great value and full recognise how important this is to our fans and everyone who love our products.

Citace převzata z brickset.com

Zvyšování cen tedy bylo potvrzeno na srpen a září letošního roku. Všechny sety, které měli datum vydání 1. srpna a dál LEGO začalo uvádět na trh již s novými cenami, a to po celém světě. 1. srpna pak také došlo ke zvyšování cen setů z aktuálního sortimentu LEGO v USA a Austrálii. Zvýšení cen v Evropě se podle dostupných informací chystá na 1. září 2022. Nemáme pro vás sice seznam setů, které se budou zdražovat v Česku a na Slovensku, ale předpokládáme, že seznam by se mohl značně shodovat s tím, který mají na svém blogu stonewars.de, kteří se tématu zdražování již od začátku intenzivně věnují. Zvyšovat se již určitě nebudou ceny setů, které vyšly po 31. červenci, jelikož jak bylo zmiňováno tyto sety už v sobě mají započítané zdražení. Stejně tak by se neměli zvyšovat ceny již vyřazených setů, ačkoliv mnoho nedávno vyřazených setů ještě lze koupit běžně v obchodech.

Doporučujeme kouknout se na zmiňovaný seznam od stonewars.de a zvážit koupi vybraných setů, než budou 1. září 2022 zvýšeny ceny.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.