Známe první informace o novém setu LEGO Optimus Prime

Známe první informace o novém setu LEGO Optimus Prime

Creator Expert

Dnes potěší LEGO hlavně fanoušky filmů Transformers, od 1. června totiž nabídne novou stavebnici LEGO 10302 Optimus Prime. Těšit se můžeme model, který se bude skládat z 1508 dílků a nebude chybět ani cedulka, která je u posledních Creator Expert setů zvykem.

Čím tento model určitě zaujme je možnost bez jakéhokoliv většího zásahu transformovat z robota na tahač a opačně, což je určitě velké plus. Na druhou stranu jsem asi čekal více propracovaný model, minimálně z prvních obrázků to vypadá dost obyčejne a nevidím žádné extra kostičky, na to se můžeme také podívat na dalším obrázku.

Tady bych zrovna čekal nějaké větší detaily, vše je schované v „trupu“ robota, takže by žádné detailní prvky neměli dělat problém ani při transformaci.

Tahač je sám o sobě asi nejvíce povedený, i když ani ten moc nekypý detaily a jak si můžeme všimnout, ani zde nebudou všechny kostičky potisklé ale budeme muset lepit samolepky.

Součástí je i spousta příslušenství, i zde se mi zdá, že by se mohlo pohrát s detaily poněkud více.

Nakonec si ještě připomeňme, že stavebnice má vyjít 1. června (možná zde bude ještě nějaká VIP nabídka) a doporučená cena má být 169.99 USD, což v přepočtu na dnešní kur vychází zhruba na 4 100 Kč. Reálně bych však počítal s pár stovkami navíc na českém e-shopu.

Jak Optimus Prime líbí Vám a zařadíte ho do své sbírky?

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 2 komentáře
Smekja
Smekja
Díky za článek Filipe. Souhlasím, těch detailů by tam mohlo být více. Ta přeměna na tahač je na druhou stranu super, ale za tu cenu bych toho čekal víc.
heronozero
heronozero
No nejsem fanoušek Transformers, ale z hlediska investice jsem cekal tedy mnohem vice. Malo detailu a obecne dost nudne. Kdyz to porovnam s pripravovanou Pyramidou, tak moje volba je jasna :-). A cenovka je dle meho minimalne o 1000,- prestrelena.