LEGO 76417 Gringottova kouzelnická banka oficiálně představena

LEGO 76417 Gringottova kouzelnická banka oficiálně představena

Harry Potter, Nové sety

LEGO konečně představilo velkolepou a dlouho očekávanou Gringottovu kouzelnickou banku ze světa Harryho Pottera!

Již v roce 2020 vydalo LEGO Příčnou ulici, jejíž součástí však nebyla právě "hlavní dominanta" Gringottova banka. Bylo tak velice pravděpodobné, že Gringottova banka se někdy objeví, avšak kdo by tipoval, že až po třech letech. Samotný set je rozdělen na jakési tři segmenty (banka, podzemí, drak), s tím, že samotná banka bez podzemí jde propojit právě s již vydanou Příčnou ulicí.

Stejně jako exkluzivity Harry Potter z minulých let i tato sada se dostane do prodeje v září, kdy pro VIP členy na LEGO.com vyjde již 1. září a pro všechny ostatní až 4. září.

Gringottova kouzelnická banka – sběratelská edice

 

Číslo stavebnice:
76417
Počet dílků:
4803
Počet minifigurek:
13
Doporučená cena:
10999 Kč
Datum vydání:
1. září
Více informací o stavebnici

Hlavní částí setu je samotná banka, ve které najdete známou vstupní halu a navíc i poměrně prostorné horní patro. Druhou velkou částí setu je pak podzemí, na které lze banku umístit a ve kterém nesmí chybět ikonická podzemní dráha s trezorovým vozíkem. V podzemí jsou pak celkem tři sejfy. Poslední důležitou částí setu je sestavitelný ukrajinský železnobřichý drak známý z předposledního filmu Harryho Pottera.

 

Model je také rozměrově poměrně velký, jelikož část Gringottova kouzelnická banka měří přes 36 cm na výšku, 32 cm na šířku a 25 cm do hloubky a všechny 3 modely dohromady měří 75 cm na výšku. Jak je zmíněno na začátku článku, tak tento set lze propojit s příčnou ulicí z roku 2020 (můžete vidět na zadní straně krabice nebo na obrázku níže).

 

Ke Gringottově bance také přichází 13 figurek, z nichž některé jsou zcela nové. Najdete tu 2 minifigurky Harryho Pottera, Ron Weasleyho™, Bellatrix Lestrangeovou / Hermionu Grangerovou, Rubeuse Hagrida™, smrtijeda, Bogroda, Griphooka, Ricberta, 2 skřety a 2 strážce.

Přidáte si tuto čarovnou stavebnici do své sbírky? Napište nám do komentářů.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.