Recenze | LEGO 42163 Výkonný buldozer

Recenze | LEGO 42163 Výkonný buldozer

Technic, Recenze

LEGO Technic každoročně přichází s jedním či dvěma malými sety za cenu 239 Kč (tato cena každý rok drobně kolísá), letošním takovým setem je LEGO 42163 Výkonný buldozer, který vám představím v této recenzi.


Výkonný buldozer

Číslo stavebnice:
42163
Počet dílků:
195
Počet minifigurek:
-
Doporučená cena:
239 Kč
Datum vydání:
1.1.2024
Více informací o stavebnici

LEGO buldozer se v řadě Technic objevil naposledy v roce 2021, kdy jsme dostali opravdu masivní variantu v podobě sady 42131 Buldozer Cat® D11 ovládaný aplikací, avšak v nějaké menší variantě se dlouho neobjevil, a proto mi přijde fajn, že jsme se letos dočkali tohoto malého modelu.

Buldozer má klasickou žlutou barvu a mnoho černých prvků včetně černých pásů. Vzhled buldozeru je ikonický a jediné, co mu chybí je zadní rypadlo, ale při této ceně to nevnímám jako nedostatek. Zmiňované pásy jezdí výborně na hladkém i hrubém povrchu (ačkoliv jsem četl i recenzi, která to popírá) – mně osobně každopádně buldozer jezdí až překvapivě skvěle, a to mají obecně opravdu LEGO pásy na hladkém povrchu často problém.

 

Jedinou funkcí buldozeru je zvedání přední radlice. Tuto funkci ovládáte pomocí ozubeného kolečka na střeše vozidla, kdy jeho otáčením zvednete nebo sklopíte radlici díky systému šroubovice. Tento mechanismus se v LEGO setech využívá poměrně často, ale funguje skvěle.

 

Na dalším obrázku můžete vidět tento buldozer mezi sety ze stejné cenové kategorie z minulých let, konkrétně mezi modely 42133 Nakladač a 42148 Rolba. Osobně mám tyto malé Technic sety opravdu rád a několik posledních let je sbírám, navíc myslím, že nový buldozer mezi ně krásně zapadá.


Stejně jako minulé roky, tak i letos jsem s malými LEGO Technic sety neskutečně spokojen a tento buldozer je podle mě pěkným „drobným“ dárkem pro všechny fanoušky LEGO Technic. Jedinou výtku, kterou bych snad našel je chybějící B model, který od letošního roku bohužel již není u žádných LEGO Technic modelů.

Sbíráte LEGO Technic sety a jak se vám líbí nový buldozer? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 1 komentář
Franta
Franta
Udělal mi radost