LEGO Friends 2023: nový příběh, noví hrdinové a odhalení prvních setů!

LEGO Friends 2023: nový příběh, noví hrdinové a odhalení prvních setů!

Friends, Nové sety

LEGO Friends je jedno z velice populárních LEGO témat a jedno z mála, které je určené primárně pro dívky. LEGO Friends tento rok dokonce oslavilo své 10. výročí a vysloužilo si velkou chválu některých setů. Příběhem pak vždy provázeli kamarádky Olivie, Andrea, Emma, Stephanie a Mia, avšak to se má příští rok s novým příběhem změnit.

Historie LEGO Friends

LEGO Friends 2012

LEGO Friends začalo svůj příběh v roce 2012 s pěti nerozlučnými kamarádkami Olivií, Miou, Stephanií, Emmou a Andreou z městečka Heartlake. Původní LEGO Friends seriál dostal 6 řad (5+1 od Netlixu) a v roce 2016 byl vydán dokonce i LEGO Friends film s názvem Lego Friends: Kámošky napořád. I přesto, že byl původní seriál LEGO Friends poměrně úspěšný a měl nespočet LEGO sad, tak byl v roce 2017 ukončen, aby mohl nastoupit remake seriálu, který přepracoval postavy a restartoval příběh.

LEGO Friends 2018

V roce 2018 se tedy LEGO Friends vrátilo v úplně novém kabátu, který cílil spíše na mladší diváky a některé fanoušky původního seriálu, tak nechal poměrně chladné. Seriál každopádně zůstal věrný pěti zmiňovaným kamarádkám Olivii, Emmě, Stephanie, Mie a Andree, které měli podobné zájmy jako v originálním seriálu, nicméně byli mírně změněny jejich vzhledy. Zásadními změnami byla stopáž epizod, která klesla z 22 minut na pouhých 11 minut, došlo ke změně animace a příběh byl méně realistický. Tento seriál LEGO Friends s podtitulem Dívky s posláním běžel od roku 2018 až do roku 2021. V roce 2022 se vysílali nové epizody se stejnými kamarádkami, avšak opět s novou animací. Seriál opět dostal velké množství LEGO setů, z nichž velice oblíbené jsou ty k letošnímu 10. výročí celého seriálu.

LEGO Friends 2023

LEGO Friends 2023 opustí příběh 5 nejlepších kamarádek a nahradí je novou skupinou 8 přátel, které vám představíme níže. Kromě výměny přátel došlo také k přepracování loga, které můžete vidět níže. Nakonec nedojde k rebootu seriálu a známé kamarádky Olivie, Andrea, Emma, Stephanie a Mia by se tu měli objevit jako dospělé. Nový seriál by měl být spuštěn v lednu příštího roku, kdy by měla být premiéra speciálního 44 minutového úvodního dílu. Nové LEGO Friends pak zřejmě bude propojovat se staršími verzemi seriálu pouze městečko Heartlake, kde by se měl děj odehrávat.

Nové postavy

Nový seriál představí celkem 8 nových postav s tím, že se LEGO tentokrát chce více zaměřit na genderovou vyváženost a naučit děti lépe vnímat postižené lidi či lidi, kteří jsou nějakým způsobem vyčleněni ze společnosti. Součástí nové party přátel jsou 3 kluci (Leo, Zac, Olly) a 5 dívek (Aliya, Autumn, Liann, Paisley, Nova). O jednotlivých postavách si můžete přečíst něco více níže nebo si můžete pustit video.

  • Aliya: Pilná studentka, ale dovolí vám opsat domácí úkol.
  • Autumn: Zvědavá a dobrodruh. Pravidla jsou volná.
  • Leo: Udělat si přátele je lehké, pokud vždy donesete jídlo.
  • Zac: Král večírků, ale nesnáší prohrávání her.
  • Liann: Vždy připravena na něco zábavného a zajímavého, což ji také dostává do problémů.
  • Olly: Produkční, který chce být slavný.
  • Paisley: Citlivá a stydlivá, dokud ji neuslyšíte zpívat.
  • Nova: Má 3 miliony odběratelů, ale v reálném životě je nepříliš společenská.
    *překlad je volný a mírně poupravený
  • Více o jednotlivých postavách se můžete dočíst v článku od kolegů z brickset zde.

Nové sety

LEGO také u příležitosti představení nových přátel odhalilo i 5 nových LEGO Friends setů, které vyjdou v lednu. Zatím nemáme oficiálné české ceny a názvy, ale sady vám představíme znovu s přesnými informacemi až vyjde i zbytek nových LEGO Friends setů na leden 2023.


Paisleyin dům

Číslo stavebnice: 41724
Počet dílků: 185
Počet minifigurek: 3
Doporučená cena: {1 089 Kč}
Datum vydání: 1. ledna


Centrum pro záchranu psů

Číslo stavebnice: 41727
Počet dílků: 617
Počet minifigurek: 3
Doporučená cena: {1 599 Kč}
Datum vydání: 1. ledna


Restaurace v centru městečka Heartlake

Číslo stavebnice: 41728
Počet dílků: 346
Počet minifigurek: 3
Doporučená cena: {699 Kč}
Datum vydání: 1. ledna


Autumnin dům

Číslo stavebnice: 41730
Počet dílků: 853
Počet minifigurek: 4
Doporučená cena: {1 729Kč}
Datum vydání: 1. ledna


Mezinárodní škola v městečku Heartlake

Číslo stavebnice: 41731
Počet dílků: 985
Počet minifigurek: 5
Doporučená cena: {2 449 Kč}
Datum vydání: 1. ledna

Co říkáte vy na nové LEGO Friends? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.