Nová majestátní LEGO Věž Avengers

Nová majestátní LEGO Věž Avengers

Marvel Super Heroes, Nové sety

LEGO představuje novou obří věž Avengers, která je zároveň dosud největší LEGO Marvel sadou vůbec. Stavebnice samozřejmě obsahuje spousta detailů a přichází s plejádou zajímavých figurek.

LEGO Avengers věž můžete znát především z filmů Avengers, Avengers: Age of Ultron a také z Avengers: Endgame. Tato budova Tonyho Starka (Iron Mana) byla nějakou dobu hlavní základnou týmu Avengers a LEGO už ji také několikrát ztvárnilo jako set (76038, 40334, 76166), nicméně vůbec poprvé ji dostáváme v takto "obrovském" měřítku, které zapadá do série modulárních staveb LEGO Marvel, kde jsme v minulých letech dostali již Sanctum Sanctorum a také Daily Bugle.

LEGO Věž Avengerů vyjde na Black Friday, tedy 24.11. a minimálně 3 měsíce bude exkluzivitou LEGO, tedy bude dostupná pouze na LEGO shopu a v LEGO Storu. Věž bude sestávat z 5201 kostek a doporučená cena je stanovena na 12699 . Rozměry tohoto setu jsou pak 90 cm na výšku, 34 cm na šířku a 25 cm do hloubky.

Věž Avengerů

 

Číslo stavebnice:
76269
Počet dílků:
5201
Počet minifigurek:
31
Doporučená cena:
12699 Kč
Datum vydání:
24.11.2023
Více informací o stavebnici

 

LEGO Věž Avengerů má hned několik pater, kde najdeme spousta vybavení. Budova není klasicky modulární ve smyslu rozložení na jednotlivá patra, ale lze odklopit celé čelní sklo a tím získáte snadný přístup do interiéru. V přízemí se nachází vstupní hala, kde můžete ztvárnit například Lokiho útěk s teseraktem z filmu Avengers: Endgame.V prvním patře můžeme najít laboratoř (na obrázku můžete vidět opět scénu z Avengers: Endgame, kde Captain America musí bojovat se svým já z minulosti). Nad laboratoří je Starkova místnost s obleky a je tu i robot Dum-E. V dalším patře se pak nachází vězení pro Lokiho, ačkoliv to pokud mě paměť neklame bylo v Helicarrier v prvním Avengers filmu. Nad touto místností je pak přistávací plocha pro Quinjet a společenská místnost pro tým Avengers. Na vrcholku věže se pak nacházejí další 2 menší místnosti a vyhlídkový ochoz.

 

V setu můžete najít spousta průhledných kostek k vytvoření akčních scén okolo celé budovy a v dolní části věže si pak můžete všimnout scény, kdy Hulk sjíždí po části budovy a tím vytrhává některá okna podobně jako tomu je v LEGO Daily Bugle, kde Green Goblin "nechal explodovat" část budovy.

Součástí tohoto masivního setu je i pár vedlejších menších staveb, kterými jsou malá verze Quinjetu, 2 kluzáky pro Chitaury, z nichž 1 má extra přípojný "vozík" pro Lokiho a najdeme tu i Leviathana, kterého můžete znát z prvního Avengers filmu.

 

Sada přichází s neuvěřitelným počtem 31 figurek, z nichž má několik zcela nový vzhled a mezi kterými je i exkluzivní figurka Kevina Feigeho (skutečný člověk, který dohlíží na celý Marvel Cinematic Universe).

Líbí se vám tato gigantická LEGO Avengers věž? Napište nám do komentářů.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.