Nová největší LEGO modulární budova vyjde již 1. prosince!

Nová největší LEGO modulární budova vyjde již 1. prosince!

Icons, Nové sety

LEGO přináší zcela novou a počtem dílků dosud největší modulární budovu, kterou je přírodovědné muzeum.

Letos poprvé od roku 2007 LEGO vydá v jednom roce hned 2 modulární budovy, namísto klasického vydání 1. ledna, tedy tato "modulárka" přijde na trh již 1. prosince tohoto roku, navíc se nová modulární budova skládá ze 4014 dílků, čímž počtem dílků překonává i set 10255 Shromáždění na náměstí a stává se tak v tomto směru prozatím největší stavbou z kolekce modulárních budov vůbec. Rozměry budovy jsou pak 31 cm na výšku, 39 cm na šířku a 25 cm do hloubky.

Muzeum přichází v převážně olivové barvě s výraznými bílými sloupy a tmavě šedou střechou, navíc je na modulární budovu až nezvykle symetrické. Na zadní straně krabice můžete vidět mimo jiné i propojení s dalšími modulárními budovami včetně letošního setu 10312 Jazzový klub. Zajímavé prvky, které můžete spatřit u muzea jsou také japonská třešeň nebo "výtah" pro umývače oken. Tato "tří-modulová" budova samozřejmě přichází i s bohatým interiérem, který vám přiblížíme níže v článku.

Přírodovědné muzeum

 

Číslo stavebnice:
10326
Počet dílků:
4014
Počet minifigurek:
7
Doporučená cena:
7599 Kč
Datum vydání:
1.12.2023
Více informací o stavebnici

V přízemí budovy můžeme najít vstupní halu a po pravé straně dinosauří výstavu s dinosauřími vajíčky, fosilií i lebkou šavlozubého tygra a lze do této části umístit i kostru Brachiosaura, na levé straně je pak vesmírná výstava s vesmírnými krystaly a minerály. Z této levé strany muzea pak vedou i schody do dalšího patra. Dále v přízemí najdeme i místnost s toaletou a pracovnu s mikroskopem. V pracovně pak navíc můžete vidět i zadní východ z muzea.

První patro budovy pak nabízí další rozšíření vesmírné výstavy například o model sluneční soustavy nebo malý galaxy explorer a také tu najdeme několik pěkných odkazů na piráty, zbojníky a rytíře. V tomto patře jsou opět i schody, které vedou na střechu (schody v obou patrech jsou mimochodem odnímatelné).

Poslední částí budovy je střecha, která skrývá malou soukromou pracovnu pro kurátora muzea.

Sada přináší i 7 minifigurek, kterými jsou uklízeč, umývač oken, pracovnice muzea, 3 návštěvníci muzea a kurátor muzea, kromě toho jsou tu i dvě kamenné sochy, jež využívají minifigurkové dílky.

Líbí se vám nová modulární budova a budete ji případně kupovat ještě letos? Napište nám do komentářů.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.