Nové Chinese New Year sety!

Nové Chinese New Year sety!

Nové sety, Chinese New Year, Seasonal

Po roce budou vydány opět nové Chinese New Year sety, o kterých jsme již psali v sobotu, kdy ovšem ještě nebyli podrobné informace o setech a ani detailní obrázky. LEGO však na začátku týdne tyto materiály zveřejnilo, a proto bychom vám chtěli dnes tyto sety představit podrobněji.

LEGO v prosinci tohoto roku, tedy uvede na trh dvě nové sady k tématu Chinese New Year, kterými budou sety Dekorace na lunární Nový rok (80110) a Průvod na lunární Nový rok (80111). Příští rok by měl pak být podle čínského horoskopu rokem Králíka, což LEGO stejně jako v minulých letech nezapomnělo promítnout do setů. Oba dva sety budou exkluzivně dostupné od 25. prosince na lego.com.
Poznámka: Ceny obou setů poměrně značně liší od těch, které jsme uváděli v minulém článku, jelikož se jedná o exkluzivní sety a neměli jsme moc přesné informace.

V článku vám představíme také sadu 40648 Strom hojnosti, která patří spíše přímo pod řadu seasonal, ale má také motiv čínského Nového roku.


První z těchto nových sad je výstavní model, který je poměrně originální a má jasné asijské motivy.

Dekorace na lunární Nový rok

 

Číslo stavebnice:
80110
Počet dílků:
872
Počet minifigurek:
-
Doporučená cena:
1949 
Datum vydání:
25. prosince
Více informací o stavebnici

Druhá a pravděpodobně pro mnoho lidí zajímavější sada je Průvod na lunární Nový rok. Tento set se skládá ze tří různých alegorických vozů s tím, že první vůz odkazuje na zmiňovaný rok Králíka. Součástí setu je také neuvěřitelných 18 minifigurek včetně muže v obleku fialového classic space astronauta a ženy v kostýmu králíka, avšak jsou zde i další zajímavé postavy. Set se zdá být také za velice výhodnou cenu, jelikož cena za jeden dílek vychází přibližně na 1,48 Kč (2449 Kč/1653 pcs) a set obsahuje zmiňovaných 18 figurek s tím, že u setů za stejnou cenu je obvyklý počet figurek kolem 8.

Průvod na lunární Nový rok

 

Číslo stavebnice:
80111
Počet dílků:
1653
Počet minifigurek:
18
Doporučená cena:
2449 
Datum vydání:
25. prosince
Více informací o stavebnici

Posledním setem, který vám chceme v tomto článku představit je set Strom hojnosti, který také slouží především jako dekorativní prvek. Tento strom by měl být v čínské kultuře symbolem hojnosti, prosperity a štěstí.

Strom hojnosti

 

Číslo stavebnice:
40648
Počet dílků:
336
Počet minifigurek:
-
Doporučená cena:
599 
Datum vydání:
25. prosince
Více informací o stavebnici

K čínskému Novému roku vyjde také sada 40575, která by měla být jako dárek k nákupu na lego.com již v lednu. Tuto sadu vám představíme až budeme mít oficiální obrázky.

Zaujala vás nějaká z těchto tří sad? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.