Nový spolehlivý způsob jak najít konkrétní LEGO CMF figurku

Nový spolehlivý způsob jak najít konkrétní LEGO CMF figurku

Minifigures, Různé

Ve světě se objevil nový a jak se zdá, tak velice spolehlivý způsob, jak najít konkrétní LEGO figurku v CMF sérii a to přes QR code.

1) Nový způsob spočívá v naskenování QR kódu na dolní straně krabičky, tento QR kód by vám měl na mobilu zobrazit 4 číselné řady, ovšem nás bude zajímat ta první.

Avšak pozor musíte mít krabičku s velkým QR kódem viz. první obrázek, první várka nových CMF figurek má na krabičkách pouze malý QR code viz. druhý obrázek, ze kterého nedokážete vyčíst, jaká figurka se v balení nachází.

 

2) Pokud máte QR kód naskenovaný stačí již jen porovnat první řadu čísel s následující "tabulkou" a tím zjistíte, která figurka se v balení nachází. Kódy se pro různé kontinenty mohou lišit, avšak pokud budete figurku kupovat kdekoliv v Evropě měl by pro vás platit kód s písmenem S v závorce "(S)".

Tento způsob byl již otestovaný mnoha lidmi a zdá se, že funguje naprosto spolehlivě, takže se nebojte odložit váhu a přijít do obchodu jen s chytrým telefonem.

Na tuto metodu původně upozornil uživatel u/wesandellu na Redditu. Obrázky v článku jsou převzaty od Jay's Brick Blog a FourBricksTall.

Do komentářů nám můžete napsat, zda jste tento způsob odhalení figurky již vyzkoušeli a jak jste byli úspěšní.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 4 komentáře
juggleman
juggleman
Ahoj vsem, dnes rano jsem byl v LEGO STORE Chodov a zkousel metodu zde popsanou (original na Reedit / JaysBrickBlog). Meli pouze 2x kozu, ale pozor: ani jedna koza nemela "QR" kod, ktery se dal mobilem sejmout. Stale je potreba s sebou nosti vahu a kozu testovat proti 19.7g. Takze na Chodov ted pro kozy nechodte. Nema to cenu, pockejte, az naskladni dalsi varku.
Zofan
Zofan
Ach jo, tahle informace se vůbec neměla dostat mezi lidi. Teď to bude v hračkářstvích probraný a nebo oblepený lovcema pokladů. Koupit to online už je absolutní nesmysl a první prodejce s průměrnou inteligencí stáhne všechny žádaný kusy pod pult...
1 odpoveď na komentář od Zofan
MrFiliper
MrFiliper
Tak to bylo i u předchozích sérií CMF když byly ještě v sáčku.
1 odpoveď na komentář od MrFiliper
Zofan
Zofan
A prý to tak bude ještě další sérii, než se změní technologie. :(