Recenze | LEGO 42164 Terénní závodní bugina

Recenze | LEGO 42164 Terénní závodní bugina

Technic, Recenze

Letošek přinesl rozmanitou vlnu LEGO Technic setů, mezi kterými najdeme i set 42164 Terénní závodní bugina, jež za svou cenu přináší neuvěřitelnou herní hodnotu, a který bych vám chtěl představit v této recenzi.


Terénní závodní bugina

Číslo stavebnice:
42164
Počet dílků:
219
Počet minifigurek:
-
Doporučená cena:
379 Kč
Datum vydání:
1.1.2024
Více informací o stavebnici

Buginy nejsou žádným ojedinělým vozidlem v sortimentu LEGO, avšak tato hned na první pohled rozhodně upoutá svým barevným schématem tvořeným výraznou neonově žlutou, černou a tmavě modrou barvou. Řekl bych, že toto barevné schéma je dosti odvážné, a ne všem se zřejmě bude líbit, nicméně podle mě tu funguje skvěle, a to i díky samolepkám, které zakrývají „dráždivou“ neonovou barvu, a přitom také značně pomáhají utvořit design buginy.

 

Tato bugina však podle mě vyniká především svými funkcemi, kterých je tu na set v této cenové kategorii opravdu dost. První z nich je odpružení zadních kol, které je klasikou v LEGO Technic, avšak je to zábavná funkce a rozhodně potěší, že tu neschází.

 

Dalšími dvěma funkcemi jsou otevírání dveří a fungující písty motoru. Písty jsou jako obvykle napojeny na zadní kola a při jízdě se pohybují nahoru a dolu.

 

Poslední funkcí je zatáčení kol vpravo a vlevo, což také u LEGO Technic není nic výjimečného, avšak v tomto případě se otáčení kol neovládá klasicky pomocí ozubeného kolečka, ale náklonem vozidla na pravou či levou stranu stejně jako u některých malých vozidel LEGO City. Je to možná poprvé, co se tento princip využívá u LEGO Technic (nebo minimálně poprvé po dlouhé době) a já to cením.

To jsou všechny funkce buginy, nicméně já mám ještě jednu věc, kterou bych chtěl zmínit, a to je proces stavby, který byl neskutečně zábavný. Na sadu v této cenové kategorii byly stavební techniky nezvykle „těžké“ a z mého pohledu zajímavé.


Celkově jsem z tohoto setu opravdu nadšený a od setu za 379 Kč bych nečekal, tak skvělý stavební zážitek a k tomu tolik zábavných funkcí. Myslím, že tento set si užijí fanoušci LEGO Technic minimálně právě z hlediska stavebního postupu a děti pak zase jistě z hlediska hratelnosti.

Máte v oblibě LEGO buginy a co říkáte na tento konkrétní set? Napište nám do komentářů.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.