Recenze | LEGO 71456 Želví dodávka paní Castillové

Recenze | LEGO 71456 Želví dodávka paní Castillové

DREAMZzz, Recenze

LEGO Dreamzzz je letošní nové originální LEGO téma s vlastním seriálem a mimo to také přišlo LEGO Dreamzzz s poměrně velkou úvodní vlnou setů, mezi nimiž najdeme i set 71456 Želví dodávka paní Castillové, jež vám představím v dnešní recenzi.


Želví dodávka paní Castillové

Číslo stavebnice:
71456
Počet dílků:
434
Počet minifigurek:
3+2
Doporučená cena:
1199 Kč
Datum vydání:
1. srpna 2023
Více informací o stavebnici

Tento set želví dodávky je hned na první pohled poměrně nápaditý a velice originální. Set je vybaven několika funkcemi, konkrétně otevíracím výdejním okénkem uprostřed dodávky, otevíratelnými předními dveřmi a na střeše má truhlici v níž najdete dílek krystalu. Želví dodávka má také polohovatelnou hlavu, jejíž pohyblivost je však značně omezená, nohy želvy jsou pak dokonce úplně statické a nelze s nimi nijak pohybovat, pouze „chodidla“ lze otáčet do stran.

Želví dodávka je také vybavena snovým kaktusem, palmou, novým žlutým snovým prvkem, zmiňovanou truhlicí a mrkví, která slouží jako „pohon pro želvu“, což mi přijde jako opravdu dobrý nápad. V předu lze pak také vidět několik zbraní/vybavení do světa snů.

U přední části dodávky můžete lépe vidět hlavu želvy, která je mimochodem potištěná a také si můžete všimnout stěračů, které se u LEGO setů neobjevují zas tak často, a proto i tento funkční detail oceňuji. Zadní část pak neukazuje nic zásadního, ale můžete zde vidět registrační značku s iniciály designéra setu a číslem stavebnice.

 

Želví dodávka má odnímatelnou střechu pro snadný přístup do interiéru, který je však poměrně prázdný. U zadní části můžete vidět lahvičku, krystal a houbu, zatímco ve předu jsou dvě místa pro sezení.

Na LEGO Dreamzzz setech je super, že každý má možnost přestavby, tento set je tak v základu obyčejná dodávka, kterou můžete poměrně snadno přestavět na želví snovou dodávku, a to buď pozemní verzi (viz předchozí obrázky) nebo dokonce létací verzi.

 

Stavebnice přichází s pěti figurkami, a to paní Castillo, Mateem, Zoey, Z-Flekem a Šklebounem. Paní Castillo má zcela nový prvek těla, na zádech má hnědý batoh a v ruce dřímá snovou hůl, která obsahuje i nový dílek přesýpacích hodin, pomocí kterých hrdinové ve snech tvoří nejrůznější věci. Dále tu je jeden z hlavních hrdinů seriálu Mateo, který má svou ikonickou velkou tužku a na zádech červený batoh. Vedle něho je Zoey se svým lukem a šípy, a dokonce i dalšími přesýpacími hodinami. Poslední dvě figurky používají nová těla vyvinutá právě pro LEGO Dreamzzz, první z nich je Z-Flek jedna z hlavních postav seriálu a kamarád Matea, vedle něho je pak Škleboun z armády Krále nočních můr. Celkově si myslím, že výběr figurek pro tento set je rozumný a jejich design povedený, zvláště Zoey se zdá být jako minifigurka opravdu povedená.


Celkově se mi tento set dost líbí a oceňuji především originalitu a možnost rychlé a jednoduché přestavby. Možná by bylo fajn, kdyby šlo pohybovat s nohami želvy, ale není to pro mě až zas takový problém. Výběr figurek je fajn a design želvy odpovídá tomu v seriálu. Tento set tak rozhodně doporučuji, avšak pokud se chystáte koupit LEGO Dreamzzz set dětem, tak bych zvážil i jiné sady z řady Dreamzzz, jelikož želva není v seriálu moc výrazná a děti si s ní nejspíš nevyhrají tolik jako třeba s dvojicí setů 71453 Izzie a králíček Bunchu a 71454 Mateo a robot Z-Flek, které jsou mnohem více dělané pro hru, a navíc jsou i klíčové v seriálu. Celou první řadu LEGO Dreamzzz seriálu mimochodem najdete na Netflixu, Amazon Prime Video, YouTube a přímo na LEGO.com.

Líbí se vám nebo vašim dětem LEGO Dreamzzz sety? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.
Velká LEGO SPACE soutěž startuje!

Velká LEGO SPACE soutěž startuje!

Zapojte se do nové velké LEGO soutěže o vesmírné LEGO stavebnice a také vlastní figurku, která bude vyslána do stratosféry. Více se dozvíte v článku.