Recenze | LEGO 76265 Batwing: Batman™ vs. Joker™ & LEGO 76224 Batman™ vs. Joker™: Honička v Batmobilu

Recenze | LEGO 76265 Batwing: Batman™ vs. Joker™ & LEGO 76224 Batman™ vs. Joker™: Honička v Batmobilu

DC Super Heroes, Recenze

LEGO DC dostává poslední dobou málo setů, a proto je každá nová vlna opravdu vítaná. Letos LEGO u DC vsadilo na Batman klasiku včetně Batmobilu a Batwingu, které vám blíže představím v dnešní recenzi.


Batwing: Batman™ vs. Joker™

Číslo stavebnice:
76265
Počet dílků:
357
Počet minifigurek:
2
Doporučená cena:
889 Kč
Datum vydání:
1. srpna 2023
Více informací o stavebnici

Začal bych levnějším ze setů, což je batwing, který je podle mě skvělý. Set je designově perfektní a odpovídá vzhledu klasického batwingu, má ideální velikost na hraní a poskytuje i fajn funkce.

Model disponuje otevíracím kokpitem, který je vybaven několika řídícími panely. Za kokpitem je pak navíc úložný prostor, kam můžete uložit batarangy a pouta.

 

V přední části pak můžete vidět u kokpitu dva klasické vystřelovače oranžových střel, které jsou rozhodně vítanou funkcí.

Batwing lze také pověsit na stěnu, jelikož má vzadu závěsný dílek stejný jako najdete u LEGO Art setů. Při takovém vystavení je pak také skvěle vidět netopýří silueta batwingu.

V setu najdete dvě figurky, jimiž jsou Joker a Batman. Joker s jeho typickým širokým úsměvem přichází ve fialovém obleku s fialovým kloboukem, se kterým ho v LEGO setech téměř nenajdete a Batman zase přichází v klasickém černém obleku. Figurka Batmana má navíc dvě tváře a samotná maska má již přímo bílé oči (dříve býval bílý pruh natisklý na hlavě figurky).

 

Celkově se podle mě jedná o vynikající verzi Batwingu vhodnou, jak na vystavení, tak na hraní. Jediné, co by ještě pomohlo setu by mohla být další figurka, vzhledem k tomu, v jaké je set cenové kategorii.


Batman™ vs. Joker™: Honička v Batmobilu

Číslo stavebnice:
76224
Počet dílků:
438
Počet minifigurek:
2
Doporučená cena:
1199 Kč
Datum vydání:
1. srpna 2023
Více informací o stavebnici

Jako druhý set tu je klasický batmobil z roku 1989, který je také výborně ztvárněný do LEGO podoby.

Set působí jako takový větší Speed Champions set, který si však díky své velikosti může dovolit přidat i několik funkcí. Tou první a asi nejzajímavější jsou skryté kulomety, které vyklopíte pomocí technic kolečka na boku. Tato „děla“ nejsou skutečně vystřelovací, ale to vůbec nevadí a myslím, že v tomto případě bylo rozumné upřednostnit designovou stránku před tou herní.

 

Dalšími funkcemi jsou otáčející se plamen na zádi vozidla (je napojen na zadní kola a při jízdě se otáčí) a stejně jako u batwingu i zde zahrnul designér úložný prostor pro Batmanovo vybavení.

Kabina batmobilu má odnímatelnou střechu, abyste zde mohli umístit figurku Batmana a samotný interiér je vybaven volantem a pár panely.

Set přichází stejně jako batwing s figurkami Jokera a Batmana s tím, že Joker má namísto klobouku své typické zelené vlasy. Figurka Batmana je pak identická s tou z batwingu.

Celkově se jedná o opravdu pěkný set s dostatkem funkcí. Jediný problém mám s figurkami, v tom smyslu, že za tuto cenu jich tu mělo být rozhodně minimálně o jednu více i vzhledem k tomu, že počet dílků na cenu není neobvykle vysoký. Možná víte, že podobný batmobil přichází i v setu LEGO 76252 Batmanova jeskyně, avšak ačkoliv je výsledný design téměř stejný, tak proces stavby je velice odlišný.


Ve finále jsem z této dvojice setů nadšený i vzhledem k tomu, že mi dosud tato dvě Batmanova ikonická vozidla ve sbírce chyběla. Zvláště batwing je opravdu perfektní, avšak batmobil je také dobře zpracovaný, jen by mohl být levnější nebo přijít s více figurkami.

Plánujete si koupit některý z letošních LEGO DC setů? Napište nám do komentářů.

Poznámka: Omlouvám se za kvalitu některých fotek a uvidím, jestli to půjde pro příště zlepšit.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.