BrickLink Designer Program startuje dnes od 19:00

BrickLink Designer Program startuje dnes od 19:00

Web

Další kolo BrickLink Designer Programu je tady a startuje dnes od 19:00. Pro ty, kteří o této stránce nebo programu slyší prvně, dovolím si krátké představení.

 

BrickLink Designer Program

Tento program vznikl poprvé už v roce 2019 a přinesl již 23 stavebnic, na které se můžete podívat i na Briky. Nejedná se o nějaké neznámé stavebnice, v nominaci jsou vždy stavebnice, které nebyly zvoleny k vydání v LEGO Ideas. Fanoušci těchto stavebnic tak mají druhou šanci projevit zájem a stavebnice zakoupit práve přes BrickLink Designer Program. Je třeba také říci, že v nominaci je více stavebnic ale pouze 5 nejžádanějších (nejnakupovanějších) se dostanou do finále a budou opravdu vydány. Pokud tedy zakoupíte stavebnici, která se do vydání nedostane, peníze vám LEGO následně vrátí na váš účet (platební kartu nebo PayPal).

Všechny stavebnice v tomto programu jsou zároveň sběratelskými sadami, protože se jich vyrobí a prodá vždy omezené množství, typicky 10 000 kusů. Jakmile je tato hranice pokořena, další zájemci o stavebnici už nemají možnost stavebnici objednat.

Důložité je také zmínit, že se nejedná o LEGO krabice jak jsme zvyklí, ale o speciální BrickLink krabice, které jsou svým obsahem už ale typickými LEGO stavebnicemi s oficiálními LEGO kostičkami. Objednání a zakoupení těchto stavebnic také probíhá přes oficiální obchod lego.cz.

Nákup stavebnice probíhá také trošku jinak, než jste zvyklí. V košíku sice zaplatíte za vybrané stavebnice a částka vám bude stržena z účtu či platební karty, ale ještě se musí počkat, zda-li se stavebnice dostane do 5 nejžádanějších stavebnic a bude opravdu vydána. Pokud ano, stavebnice přijde k vám domů přibližně za rok od zaplacení, na to je třeba také myslet.

 

Letošní kolo nabídne 9 stavebnic

První letošní kolo (celkově 3 v pořadí) nabídne celkem 9 nových stavebnic, ze kterých bude vybráno 5 nejžádanějších, na které se můžete podívat níže.

 

Brickwest Studios

Brickwest Studios

Brickwest Studios

Filmová scenérie jako z divokého západu. Tak přesně na to cílí tato stavebnice, která nabídne spousty natáčecí techniky, propracovaný salón, automobil s přívesem, který obsahuje catering, větrný mlýn a spousta dalších doplňků. Samotný salón můžete také celý otevřít a nabídne celou řadu detailů, jako je například piáno nebo bar. Stavebnice má celkem 3 928 kostiček.

Cena: 6 999 Kč

Více o Brickwest Studios najdete na stránkách stavebnice.

 

1950s Diner

1950s Diner

1950s Diner

Autor se pokusil sestavit stavebnici restauračního zařízení z 50. let a to se mu myslím velice povedlo. Restaurace je dost barevně podobná se stavebnicí LEGO 10260 Restaurace v centru města a na to i autor této stavebnice cílil. Jak sám píše, chtěl vytvořit budovu, která se podobá modulárním budovám, ale s méně dílky, aby byla cenově dostupnější. Stavebnice má celkem 1 377 dílků a nabídne opravdu vyladěný interiér s jukeboxem, malou ale detailní kuchyní, stoličkami a pěkným nápisem na střeše.

Cena: 2 799 Kč

Více o 1950s Diner najdete na stránkách stavebnice.

 

Train Station Studgate

Train Station Studgate

Train Station Studgate

Studgate. Stanice pro vlaky, která mě zaujala na první pohled, stejně tak jako cenovka stavebnice. Stavebnice nabídne 2 nemotorizované vlaky v designu metra s celkem 4 062 kostičkami a 12 minifigurkami. Zaujme stropním prosklením stejně tak propracovaným interiérem i exteriérem, jako je například stánek s hotdogy, automatem na lístky, lustrem a přizpůsobení stavby pro vozíčkáře. Co jistě potěší je příprava vlaků na motorizaci, která sice není součástí stavebnice, ale je možné ji dokoupit. U mě jednoznačně favorit tohoto kola na BrickLinku, jen kdyby nebyla cena tak vysoká.

Cena: 8 999 Kč

Více o Train Station Studgate najdete na stránkách stavebnice.

 

Winter Chalet

Winter Chalet

Winter Chalet

Asi největší Vánoční set hned po LEGO 21330 LEGO® Ideas Sám doma. S celkem 2 705 dílky nabídne chaloupka spousta detailů. V přízemí najdeme restauraci s barem, a v prvním i druhém podlaží poté pokoje pro hosty, které jsou dostupné přes boční schodiště.

Cena: 4 499 Kč

Více o Winter Chalet najdete na stránkách stavebnice.

 

Working Waterfall

Working Waterfall

Working Waterfall

Technicky velice povedený kousek, vodopád, který opravdu funguje za pomocí točení páčky a s propracovanou jeskyní, ve které se nachází důlní vozík, pár dynamitů a jeskyní chody s krápníky. Co se mi líbí, je využití vodopádů z obou stran a pomocí páčky můžete i kus skály "odbouchnout". Stavebnice je sestavená z 2 399 dílků.

Cena: 4 999 Kč

Více o Working Waterfall najdete na stránkách stavebnice.

 

Space Troopers

Space Troopers

Space Troopers

Stavebnice ideální pro fanoušky vesmírných stavebnic. S celkem 2 670 dílky nabídne i tu pravou vesmírnou atmosféru s původním LEGO Space. Autor se snažil vrátit v letech, kdy LEGO Space bylo běžně vydávanou stavebnicí která bavila spoustu dětí, kteří jsou nyní dospělými. Mně sice toto téma nic neříká, ale věřím, že si svoje fanoušky jistě najde.

Cena: 4 499 Kč

Více o Space Troopers najdete na stránkách stavebnice.

 

Mountain View Observatory

Mountain View Observatory

Mountain View Observatory

Velice povedená observatoř s celkem 3 889 dílky nabídne tu pravou atmosféru pro pozorování hvězd. Observatoř se dá rozložit do přízemí, ve kterém jsou postele pro přespání a počítačová místnost. První patro nabídne malou výstavu o vesmíru a občerstvení, druhé patro se pak skládá z velké terasy a schody do samotné kopule, která se nachází na samotném vrcholu budovy. Dalekohled jako takový je možný ovládat skrze páčku na zadní straně a pokud správně koukám, měla by být součástí i světelná kostka.

Cena: 6 999 Kč

Více o Mountain View Observatory najdete na stránkách stavebnice.

 

Steam Powered Science

Steam Powered Science

Steam Powered Science

Steam Powered Science (dříve známé jako Exploratorium) je výzkumné zařízení na téma Steam-Punk. Jedna polovina zařízení je věnována výzkumu nebeského pohybu, zatímco druhá je věnována procházení hlubin oceánu. Stavebnice má celkem 3 889 dílků a nabídne 8 minifigurek, dynamo poháněné párou, ponorku pro průzkum hlubin a mnoho dalšího.

Cena: 6 999 Kč

Více o Steam Powered Science najdete na stránkách stavebnice.

 

Modular Construction Site

Modular Construction Site

Modular Construction Site

Poslední stavebnice zařazena do dnešního kola je stavba, která se bude hodit k modulárním budovám z řady Creator Expert. Jak vidíte na obrázkách výše, najdeme zde klasickou plošinu pro modulární budovy rozšířenou o část, kde se nachází jeřáb a mobilní toaleta pro pracovníky na stavbě. Samotná stavba připomíná stavbu nějakého mrakodrapu, ze současných modulárních budov by byla jistě nejvyšší, což platí i o ceně za tuto stavebnici.

Cena: 6 999 Kč

Více o Steam Powered Science najdete na stránkách stavebnice.

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.