Navštívili jsme LEGO prodejnu v Praze

Navštívili jsme LEGO prodejnu v Praze

LEGO Store

Před pár dny jsme poprvé informovali o plánovaném otevření první LEGO prodejny v Česku. Po dlouhém čekání jsme se dočkali. 3. listopadu byla otevřena první LEGO prodejna v Česku, konkrétně v Praze v obchodním centru Westfield Chodov. Pokud jste prodejnu již dnes navštívili, dejte nám vědět do komentářů nebo na našem discord serveru, jak se vám LEGO prodejna líbí a zda-li splnila vaše očekávání, a my se jdeme podívat na to, jak prodejna vypadá.

 

První vstup do LEGO prodejny

 

První, co vás při vstupu do LEGO prodejny pravděpodobně nadchne, je model sv. Václava na koni z Václavského náměstí, který měří přes 2,5 metru a je doplněný mozaikou Národního muzea a dalších Českých skvostů, na které bylo použito 269 381 kostek. Model vznikal v továrně LEGO stavebnic na Kladně a stavělo ho třináct lidí více než 580 hodin. Děti si s modelem jistě vyhrají, protože model také vydává zvuky po stisknutí tlačítka.

Co vás jistě dále zaujme, jsou všude vystavené modely LEGO stavebnic, které jsou aktuálně v prodeji a můžete si je ihned v LEGO prodejně zakoupit. K vidění bylo například Spěšný vlak do Bradavic, který je daleko větší, než jsem sám čekal a chápu, proč LEGO nevytvořilo model kompatibilní s city kolejivem. Zkrátka by nepodtrhlo tolik detailů, který tento set má. Tím jsem se ale nechal až moc unést. Můj favorit byl určitě vystavený Motorizovaný maják, který naživo vypadal opravdu úchvatně a jistě ho zařadím do své sbírky. Těšit se můžete ale na spoustu dalších vystavených modelů jako například komunitou kritizovaný Stolní fotbal nebo Vánoce na hlavní ulici, Atari® 2600, Sám doma a další.

 

 

Není to však zdaleka všechno, co LEGO na Chodově prodejna nabízí. Já jsem byl nadšený i z výběru přívěsků na klíče za 149 Kč, kterých jsem pár zakoupil nejen pro sebe. V prodejně také najdete spoustu exkluzivních stavebnic, nyní typicky Vánočních, které se dají sehnat oficiálně pouze přes LEGO eshop, jako například Vánoční stromek, Vánoční věnec 2 v 1, Lední medvědi o Vánocích a spousty dalších exkluzivních stavebnic tematických na Vánoce.

 

Sestav si vlastní minifigurky

Když jsem prodejnu navštívil, největší zájem byl rozhodně o sestavení vlastních LEGO minifigurek. Pokud máte o sestavení vlastních minifigurek zájem, určitě doporučuji LEGO prodejnu navštívit později, kdy se první „boom“ návštěv přežene a budete mít tak na sestavení vlastní minifigurky více času a klidu. Sestavení vlastní minifigurky stojí 79 Kč za jednu figurku, nebo 199 Kč za tři sestavené figurky. Vybírat můžete jak z několika druhů hlav, těl, nohou a účesů, ale také doplňků.

 

Pro ty, kteří mají LEGO prodejnu v Praze daleko, mohu doporučit oficiální stránku lego na sestavení vlasní minifigurky online. Ceny jsou velice podobné těm v LEGO prodejně. Rozdíl je pouze v tom, že musíte zakoupit minimálně 3 minifigurky za 198,99 Kč a každá další vás bude stát 66,33 Kč. Pokud tak objednáváte více figurek a spokojíte se s výběrem dílků online, může vás to vyjít i levněji než v LEGO prodejně.

 

Pick a Brick neboli „Vyber a postav“

Také v první České prodejně LEGO stavebnic najdeme fanoušky vyhledávanou stěnu Pick a Brick wall, v překladu „Vyber a postav“. Zde si můžete vybrat z dvou velikostí kelímků - malý za 269 Kč a velký za 499 Kč. Pak už se snažíte naplnit kelímek co to jen jde kostičkami, které jsou právě dostupné a využijete je pro svoje stavby. Asi není třeba připomínat, že čím více kelímek zaplníte, tím výhodnější pro vás nákup kostiček v kelímku bude. Je třeba ještě připomenout, že platíte pouze za zvolený kelímek, LEGO v kelímku se nijak neváží.

 

 

Níže najdete video v angličtině plné tipů a triků, jak do kelímku dostat co nejvíce kostiček to jen jde.

 

Jaké jsou dárky za nákup a jaké byly bonusy?

Pokud jste LEGO prodejnu navštívili první den, dostali jste kostičku pojmenovanou jako tile 2x4 s nápisem „I ❤️ LEGO® STORE Prague“. LEGO tuto kostičku údajně rozdávalo prvním z 1000 zákazníkům, je však ale možné, že se vám podaří kostičku získat i další dny (v den otevření se ještě večer kostičky s nápisem rozdávali). Ti z vás, kteří se do LEGO prodejny teprve chystají, až do 9. 11. 2022 nebo do vyprodání zásob dostane jako dárek k nákupu nad 3 000 Kč exkluzivní sadu LEGO prodejna. Zároveň v období od 1. do 18. 11. a od 29. 11. do 31. 12 a k nákupům nad 1 300 Kč získáte sadu VIP doplňky – Legrace a styl s VIP členstvím jako dárek.

 

VIP členství vám doporučuji zřídit, pokud jej ještě nemáte. Za každý nákup na oficiálním LEGO eshopu pak získáváte body, které můžete vyměnit za slevy na LEGO stavebnice a dárky. Členství je zcela zdarma a můžete o něj požádat i na prodejně nebo se registrovat online.

Nakonec můžete ještě přímo v LEGO prodejně zažádat o LEGO pas. LEGO pas slouží k zaznamenání všech navštívených LEGO prodejen po celé světe formou razítka do LEGO pasu.

 

O prodejně

Prodejna se nachází v nultém podlaží obchodního centra Westfield Chodov s rozlohou 190 m2. Řadí spíše k těm menším LEGO prodejnám s ohledem na velikost prodejen po celém světě. Nabídne však vše, na co jsou LEGO fanoušci v těchto prodejnách zvyklí od Vyber a postav (Pick a Brick wall), sestavení vlastní minifigurky (build own minifigure) až po hromadu vystavených modelů a ochotného personálu.

Mě se návštěva první LEGO prodejny moc líbila a jak se líbila vám? Dejte vědět v komentářích, nebo vás rádi uvidíme na našem discordu.

Líbí se mi

Autor

Filip Šandera
Filip Šandera
Jako malý kluk jsem měl LEGO stavebnice velmi rád, stejně jako každé malé dítě. V období puberty ho sice proložily další aktivity, ale na LEGO se přeci zapomenout nedá. Dnes je ze mě nejen vášnivý nadšenec, ale i AFOL, který LEGO miluje a zajímá se o čerstvé novinky. Nedám osobně dopustit na kategorie LEGO City, Creator Expert a na skvělé nápady z řad Ideas. Buduje tento nabitý portál se mnou, uvidíte sami, co dokážou milovníci LEGO stavebnic společně!
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.