Nové LEGO Technic "monstrum" 42146 Pásový jeřáb Liebherr LR 13000 přijíždí!

Nové LEGO Technic "monstrum" 42146 Pásový jeřáb Liebherr LR 13000 přijíždí!

Technic, Nové sety

LEGO během víkendu společně s různými dalšími LEGO novinkami konečně odhalilo i nový kolosální jeřáb Liebherr LR 13000, který je na ovládání a uzvedne nejspíše kolem 1 kg nákladu.

Poté, co již přibližně rok máme informace o tomto novém jeřábu jsme se během minulého týdne díky nejmenovanému obchodníkovi poprvé mohli podívat na poměrně kvalitní obrázky tohoto jeřábu a nakonec v neděli LEGO tento set "bez většího proma" oficiálně odhalilo.

Tento model přichází s cenou 17499 Kč a představuje tak (doufám) dosud nejdražší LEGO Technic sadu vůbec. Za tuto cenu dostanete 2883 dílků, z nichž jsou však 2 chytré huby a 6 velké motory, navíc tu je spousta velkých kostek, i tak je však cena za dílek neuvěřitelných 6,07 Kč. Set vychází již v srpnu letošního roku, narozdíl od "kolosů" (42100, 42131) z předchozích let, které vycházely až v říjnu.

Pásový jeřáb Liebherr LR 13000

 

Číslo stavebnice:
42146
Počet dílků:
2883
Počet minifigurek:
-
Doporučená cena:
17499 Kč
Datum vydání:
1. srpna
Více informací o stavebnici

Pásový jeřáb Liebherr LR 13000 nabízí kromě svého působivého vzhledu několik funkčních částí, které lze ovládat pomocí aplikace Control+. Konkrétně takto můžete ovládat pět částí jeřábu, jak je ukázáno na zadní straně krabice (pásy, 3 "ramena" a hák). Jeřáb by měl uzvednout pravděpodobně kolem zmiňovaného 1 kg nákladu, ale pro jistotu se určitě raději koukněte na recenze, které přijdou později tento měsíc a ve kterých toto bude jistě mnoho recenzujících řešit.

Rozměry tohoto obra jsou také poměrně šílené (100 cm na výšku, 110 cm na délku a 28 cm na šířku), a proto je v tomto případě asi opravdu dobré nejdříve si rozmyslet, kam ho případně doma vystavíte.

 

 

Jak se vám líbí tento kolosální jeřáb? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.