Nový vánoční LEGO set 10308 Vánoce na hlavní ulici vychází již v říjnu

Nový vánoční LEGO set 10308 Vánoce na hlavní ulici vychází již v říjnu

Icons, Nové sety, Vánoce

Stejně jako každý rok, už více jak 10 let, i letos LEGO přichází s novou sběratelskou vánoční sadou. Letos se LEGO rozhodlo pro zasněženou zimní hlavní ulici s obchody a také tramvají.

Set obsahuje 1514 kostiček a jeho doporučená cena je stanovena na 2 499 Kč, což je vzhledem k nedávnému zdražování relativně dobrá cena. Set vychází 3. října pro VIP zákazníky na lego.com a 7. října pak pro všechny ostatní.

Vánoce na hlavní ulici

Číslo stavebnice: 10308
Počet dílků: 1514
Počet minifigurek: 6
Doporučená cena: 2 499 Kč
Datum vydání: 7. října

Set je rozdělen do 5 různých staveb, z nichž první je obchod s hudebninami, kde najdeme poměrně vzácnou bílou kytaru a housle, avšak najdeme tu třeba i saxofon nebo bubny. V horním patře této budovy pak najdeme malou místnost, kde je menší kuchyňka a stůl se dvěma židlemi, pěkným detailem je pak obraz, který odkazuje na set 10267 Perníková chaloupka. V přízemí druhé budovy se nachází hračkářství, které neodmyslitelně patří k Vánocům. V prvním patře budovy s hračkárnou je dětský pokojíček s postelí, stolkem a nechybí tu ani malý vánoční stromeček. Sadu doplňuje kousek zasněžené hlavní ulice a vánoční stromek.

Poslední a velice výraznou částí setu je tramvaj, která je též laděna do vánočního stylu. Tramvaj je připravená k motorizaci, takže si můžete dokoupit potřebné komponenty a rozpohybovat ji.

Set obsahuje také 6 minifigurek, a to konkrétně řidiče tramvaje v odpovídajícím obleku, kluka odesílajícího svůj vánoční seznam přání, dvě nakupující a dva prodejce.

Více obrázků setu naleznete zde.

Plánujete si koupit tento letošní vánoční LEGO set? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 2 komentáře
chicken9x04
chicken9x04
Pro me osobne je tento set velke zklamani. Za me jeden z tech horsich vanocnich setu. Vzhledove mi trochu pripomina Sesame street a spis nez do winter village mi to sedi do City. Takze po Pernikove chaloupce, Elfim domku a Santove dome je tohle pro me moc velky odklon od vanocnich chaloupek 😞
1 odpoveď na komentář od chicken9x04
MrFiliper
MrFiliper
Je pravda, že vzhled budov moc nesedí do dosavadního vzhledu Winter Village tématu... mě se tam líbí ta tramvaj, ale je pravda, že k motorizaci člověk potřebuje zase věci navíc. Asi to není jeden z top vánočních setu, ale přesto se mi líbí. Souhlasím ale s tím, že to trošku připomíná City sety, než Creator Expert