Přebarvené LEGO sety a co očekávat v budoucnu

Přebarvené LEGO sety a co očekávat v budoucnu

Různé

LEGO letos v létě vydává pár vybraných setů v nové barevné variantě, což je poměrně novinka v LEGO sortimentu. Pojďme se však podívat, kdy tato myšlenka vznikla a čím jsou přebarvené sety zajímavé.

Jak to začalo?

Celý koncept přebarvených setů nám byl představen na konci léta a začátkem podzimu 2021, kdy LEGO odhalilo několik setů (77940, 77941, 77942), které již dříve vyšly, avšak v jiném barevném schématu. tyto sety byly jakousi pilotní vlnou, která měla otestovat, zda o přebarvené sety bude zájem. Prodejnost setů se testovala pouze ve vybraných zemích, ale mnoho lidí z různých koutů Evropy si i přesto našlo cestu například k setu 77942 Fiat 500, o který byl z přebarvených setů tehdy asi největší zájem. Jak se každopádně zdá, tak pilotní program zaznamenal jistý úspěch, protože letos v červnu vyšel první přebarvený set (42162 Bugatti Bolide Agile Blue), který je určený pro celosvětový trh.

 

Nové přebarvené sety

Letos v létě se na trh dostávají dva nové přebarvené sety, které jsou kromě barev totožné s modely, které jsou již na trhu. Prvním takovým modelem je set 42162 Bugatti Bolide Agile Blue, jež vyšel 1. června a myslím si, že jeho barevné schéma je možná i hezčí než u původního modelu, jelikož modrá se tu přímo nabízí, ačkoliv varianta ve žluté také není vůbec špatná a líbí se mi, že tak trochu odkazuje na staré Technic sety, jež tuto barevnou kombinaci vcelku často využívaly. Druhým novým přebarveným setem, který vyjde 1. srpna je pak set 31144 Exotický růžový papoušek, u něhož je zajímavé, že nemění pouze jednu barvu, ale mění jich hned několik a celý set je tak opravdu výrazně barevně odlišný. U těchto přebarvených variant je důležité zmínit, že jsou částečně exkluzivní (surprise sety), tedy dají se koupit pouze u LEGO a vybraných prodejců a myslím si, že případně i do budoucna si tuto výsadu udrží.

 

 

Částečně přepracované sety?

LEGO kromě přebarvených setů, testovalo v roce 2021 také pár setů, které byly částečně předělané. Těmito sety byly dvě hasičské stanice 77943 a 77944. Jak se zdá, tak i tento koncept se zřejmě částečně promítl do aktuální letní vlny a to v podobě nového setu 76249 Venom Groot, jež je částečně předělávkou setu 76217 Já jsem Groot.

 

Co očekávat do budoucna?

Na zbytek roku 2023 zatím nemáme hlášeny další přebarvené sety, avšak osobně si myslím, že příští rok LEGO opět přijde s několika takovými sety.

Líbí se vám tyto nové barevné varianty setů nebo se vám zdají zbytečné? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.