První obrázky LEGO IDEAS 21343 Vikingská vesnice!

První obrázky LEGO IDEAS 21343 Vikingská vesnice!

Ideas, Nové sety

Aktualizace (31.8.): LEGO právě zveřejnilo oficiální obrázky sady a zveřejnilo také doporučenou českou cenu, která bude 3699 Kč (namísto 3499 Kč, kterou jsem odhadoval). Níže v článku již najdete doplněné kvalitní obrázky sady.


Původní článek: Dnes francouzský prodejce Fnac odhalil první obrázky nového LEGO Ideas setu 21343 Vikingská vesnice.

Tento set minulý rok vyhrál hlasování fanoušků ve výběru z dříve zamítnutých LEGO Ideas projektů, jak jsme vás tehdy informovali v našem článku. Vikingská vesnice přichází se třemi obydlími a strážní věží. Všechny budovy mají odnímatelné části, abyste mohli přistoupit k interiéru, navíc je každá budova postavena na samostatném modulu, takže od sebe jenotlivé části vesnice můžete oddělit. První z budov je plně vybavená kovárna, prostřední budova je jídelní hala a poslední z budov je téměř bez vybavení, ale tvoří přístup ke strážní věži. součástí setu jsou pak čtyři minifigurky vikingů.

Set by měl vstoupit do prodeje 1. října a jeho cena by měla být nejspíš 3499 Kč, což je poměrně výhodná cena za 2103 kostek. Informace zatím, však nejsou oficiální a článek včetně obrázků aktualizuji až bude set oficiálně představen společností LEGO s tím, že by se tak nejspíš mělo stát v pátek 1. září. 

Vikingská vesnice

 

Číslo stavebnice:
21343
Počet dílků:
2103
Počet minifigurek:
4
Doporučená cena:
3699 Kč
Datum vydání:
1. října
Více informací o stavebnici

 

Kromě Vikingské vesnice nás tento rok z LEGO Ideas čekají ještě sety Orient Express a Pocta Gallileo Gallilejovi.

Líbí se vám tento nový LEGO Ideas set? Dejte nám vědět v komentářích.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Celkem 2 komentáře
Srixon1973
Srixon1973
Osobně to přepočítáváni ceny na kostičku považuji přinejmenším za zvrhlé. LEGO to ví a proto zcela úmyslně a někdy i na úkor stability použivá menší kostky místo jedné větší. A kupující se pak tetelí radostí, kolik je tam kostiček.
1 odpoveď na komentář od Srixon1973
Bourakos
Bourakos
Ano i ne. To nemění nic na tom, že ten poměr setu/dílku k ceně je nadstandardní oproti ostatním sadám, které byly letos vydány. Z velké části asi za to může absence licence, která zde nemusí být. Nutno podotknout, že LEGO přidalo ještě o 1 minifigurku navíc oproti původnímu IDEAS návrhu, což je taktéž neobvyklé.