Recenze | LEGO 71805 Bojový balíček Jayova robota

Recenze | LEGO 71805 Bojový balíček Jayova robota

Ninjago, Recenze

LEGO Ninjago letošní rok odstartovalo s mnoha novými stavebnicemi robotů a jednou z nich je i sada 71805 Bojový balíček Jayova robota, kterou bych vám chtěl blíže představit v této recenzi.


Bojový balíček Jayova robota

Číslo stavebnice:
71805
Počet dílků:
78
Počet minifigurek:
4
Doporučená cena:
239 Kč
Datum vydání:
1.1.2024
Více informací o stavebnici

Zatímco v LEGO Star Wars jsou bitevní balíčky každoroční tradicí, LEGO Ninjago ani další LEGO řady podobné sety zpravidla nedostávají. Je tak opravdu skvělé vidět, že se designéři LEGO Ninjago rozhodli tento rok přinést battle pack i do této tematické řady, která každý rok nabízí nové záporáky.

Každopádně pojďme již k samotnému setu, který přináší malého Jayova robota a čtveřici figurek. Tento robot je určen modrému nindžovi blesku Jayovi, a tak přejímá barevné schéma jeho obleků, tedy tmavě modrou se světle žlutými detaily.

 

Robot má také poměrně dost kloubů a lze otáčet i jeho trupem i díky tomu tak můžete vytvořit relativně dost různých póz. Mech přichází také s dlouhým kopím, které může uchopit do pravé ruky, zatímco na levé ruce můžete vidět dva klasické vystřelovače přímo upevněné na tomto robotovi. Vlastnost, kterou velice cením je pak možnost přidělat dvě Jayovi zlaté katany na záda robota. Samotného Jaye pak samozřejmě můžete umístit do kokpitu.

 

Tento robot je opravdu nestandartně malý, to je ale vykompenzováno počtem figurek, a navíc tento robot ve finále nevypadá špatně, ačkoliv nenabízí něco výjimečného (na obrázku můžete vidět porovnání s dalšími LEGO roboty vydanými v minulých letech.

Highlightem (vrcholem) tohoto setu jsou ovšem figurky, které jsou tu 4, a to Jay, mistr Lloyd, válečník s drápem a vlčí maskou a také válečník s vlčí maskou.

Jay má nový oblek pro Dragons Rising S2, který nevypadá vůbec špatně, ačkoliv jsme dostali už i zajímavější obleky. Lloyd pak přichází v jeho novém mistrovském obleku, ve kterém je rozhodně zajímavé ho spatřit a oblek k němu vcelku dobře sedí. Obě tyto figurky jsou zatím exkluzivní, což je super při ceně setu 239 Kč (9,79 €), avšak minimálně Lloyd by se měl ve stejné variantě objevit pravděpodobně v setu Chrám dračího kamene, který vyjde v březnu (obrázky setu budou za pár týdnů).

 

Na straně padouchů pak můžeme vidět bojovníky s vlčí maskou, což by měli být „obyčejní“ záporáci pro druhou sezónu seriálu Ninjago: Dračí povstaní. Tito válečníci vypadají skvěle a líbí se mi barevná kombinace fialové a tmavě i světle modré. Zvláště působivý je pak nový dílek vlčí masky.

 


Celkově se mi set líbí a za cenu 239 Kč (9,79 €) dostanete čtveřici skvělých figurek, a ještě fajn mecha. Jedná se tak o naprosto ideální startovní set do nové sezóny Ninjago a zajímavou možnost, jak nasbírat armádu nových záporáků. Doufám, že v budoucnu dostaneme další Ninjago battle packy… (existuje šance, že by mohl být další již v létě a to pod číslem 71816)

Jste také rádi, že LEGO Ninjago konečně dostalo standartní bitevní balíček a budete tento set kupovat? Napište nám do komentářů.

 

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.