TOP LEGO sety pro zimu 2024

TOP LEGO sety pro zimu 2024

Nové sety, Technic, City, Creator, Friends, Star Wars, Harry Potter, Minifigures, Speed Champions, DREAMZzz

LEGO na konci minulého týdne představilo více než 100 nových setů pro leden a březen 2024, proto jsem pro vás sestavil výběr těch nejoblíbenějších napříč tématy.

Než se pustíme do přehledu, rád bych zmínil, že příští rok se LEGO sety výrazně zaměří na vesmír, čehož jste si možná už všimli i díky efektnímu designu krabic nových setů. Těžko říci zda má to nějaký hlubší důvod, nicméně vesmír jde skvěle zakomponovat napříč tématy a zatímco v některých LEGO řadách dostaneme k vesmíru 1-2 sady, někde jako u City nebo Technic dostaneme hned celou vesmírnou vlnu stavebnic. Téma vesmíru by se pak v LEGO stavebnicích mělo dosti objevovat i později v roce 2024.

Výběr TOP setů pro zimu (i jaro) 2024 jsem se snažil udělat poměrně objektivní. Seznam obsahuje jen několik vybraných témat, u kterých byly odhaleny zajímavější sety, avšak kompletní seznam stavebnic pro rok 2024 najdete v našem seznamu Novinek 2024.


LEGO City

LEGO City přijde s hromadou Space setů, ale také s novou várkou Great Vehicles nebo novým designem pro policejní, hasičská a záchranářská vozidla.

Z klasických LEGO City setů mnoho lidí zaujal 60404 Hamburgerový truck s odnímatelným stánkem, z policejních setů tu pak máme po dlouhé době návrat vězení na ostrově v podobě setu 60419 Policie a vězení na ostrově poskytující zajímavé herní prvky jako je únik vězňů kanalizací nebo tajný tunel skrytý pod postelí.

 

Z vesmírných sad bych vyzdvihl 60431 Průzkumné vesmírné vozidlo a mimozemský život s funkčním odpružením, místem pro více figurek a povedeným desginem. Dále je z vesmíru City velice oblíbená 60433 Modulární vesmírná stanice, jejíž moduly můžete různě prohazovat a propojovat.

 

LEGO Creator

LEGO Creator přijde v lednu 2024 s mraky novinek. Snad nejdetailnějším setem bude 31150 Divoká zvířata ze safari, přinášející 3 velice propracované modely zvířat (žirafa, lev, antilopy).

Dalším velice povedeným setem je 31152 Astronaut.

 

LEGO DREAMZzz

Ve světů snů v LEGO DREAMZzz není nic obyčejné, stejně jako nové auto pane Oze - 71475 Pan Oz a jeho vesmírné auto, jež lze z obyčejného auta přeskládat létající, či na vesmírný rover.

Z LEGO DREAMZzz setů by vás dále mohla zaujmout 71477 Sandmanova věž, která má také více variant složení a která přichází se zajímavými figurkami (pro fanoušky seriálu).

 

LEGO Friends

LEGO Friends pokračuje ve skvělých budovách a v lednu 2024 přinese velice zajímavé Andreino sídlo. LEGO 42639 Andrea a její moderní dům má několik místnostní, garáž, bazén, vířivku, funkční výtah i roztahovací postel! Celý dům je samozřejmě laděn do Andreiných typických barev, tedy žluté a tmavě růžové. V tomto exkluzivním setu najdeme také mimo jiné i pět originálních kamarádek LEGO Friends (Mia, Andrea, Stephanie, Olivia, Emma) v jejich dospělé podobě.

Dalším pěkným setem z LEGO Friends je dvojice domků 42620 Rodinné domy Ollyho a Paisley. Tato sada představuje domy dvou hlavních hrdinů novějšího Friends seriálu, které mají zajímavou architekturu a hodí se třeba k rozšíření vlastního městečka.

 

LEGO Harry Potter

LEGO Harry Potter má pro březen 2024 několik novinek, avšak ta nejzajímavější je asi nová Hagridova bouda, která má plně vybavený interiér, je uzavíratelná a přináší i poměrně oblíbeného Hagridova psa.

Dalším setem, který může zaujmout je 76432 Zapovězený les: Kouzelná stvoření, a jak říká samotný název jde tu hlavně o kouzelná stvoření, která jsou sama o sobě velice oblíbená, navíc tu pak máte i část zapovězeného lesa, jenž si můžete libovolně přeskládat.

 

LEGO Minifigurky

25. série Minifigurek bude pravděpodobně velice žádaná, objevuje se v ní totiž i figurka pastýře s kozou, přičemž koza je v LEGO podobě fanoušky enormně žádaná. Další TOP figurkou z této série pak bude nejspíše upíří rytíř, který je remakem Basila the Batlorda, jehož budou znát především obdivovatelé starých LEGO Castle setů.

 

LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions dorazí v březnu 2024 s několika novinkami, tou pravděpodobně nejvíce žádanou bude 76920 Sportovní auto Ford Mustang Dark Horse představující designově skvěle zpracovaný vůz podle skutečného auta, ostatně jako vždy.

LEGO Star Wars

V LEGO Star Wars přichází v lednu 2024 jeden z nejnabitějších Battle Packů - 75372 Bitevní balíček klonového vojáka a bitevního droida, který přinese 9 figurek a k nim i dosti vybavení pro sestavení velké armády klonů i droidů. 

LEGO Technic

V LEGO Technic dostaneme v lednu i březnu 2024 skvělé novinky! Těmi nejpovedenějšími jsou pro mnohé 42168 John Deere 9700 Forage Harvester a 42179 Planeta Země a Měsíc na oběžné dráze. Právě druhý jmenovaný set byl velice žádaný na LEGO Ideas platformě, a navíc je to skvělý "battle pack" ozubených koleček, jen cena je u tohoto setu s 526 dílky (1949 Kč) poměrně přestřelená.

 


Jaká je vaše nejoblíbenější LEGO sada pro zimu 2024? Napište nám do komentářů.

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.