LEGO Fortnite oficiálně spuštěn!

LEGO Fortnite oficiálně spuštěn!

Různé, Games

LEGO Fortnite je již oficiálně spuštěn a my vám tak můžeme představit všechny známé novinky! Na začátek asi ta nejdůležitější věc, Fortnite (včetně LEGO Fortnite) je v základu zdarma, hra však obsahuje volitelné nákupy.

Jak jsem již zmiňoval v minulém článku k tomuto tématu, v sobotu 2.12.2023 proběhl Fortnite live event během kterého jsme dostali i první pohled právě na nový LEGO Fortnite mód. V neděli pak začala Fortnite Chapter 5, která přinesla novou sezónu Battle royale a v ní spousta novinek, ale Chapter 5 také přináší do Fortnitu nové herní světy. Fortnite tak 7. prosince spustil LEGO Fortnite, 8. prosince spustí Rocket Racing a 9. prosince Fortnite Festival, toto všechno jsou nové herní módy ve hře. Do jednotlivých módů se dostanete otevřením hry, zascrollováním dolu a kliknutím na příslušný mód. 


Základní informace o Fortnite hře

Fortnite byl spuštěn v roce 2017 a od té doby prošel mnoha updaty a stal se světoznámou úspěšnou hrou. Základním herním módem Fortnitu je Battle Royale, kdy na mapu "dopadne" 100 hráčů, kteří na mapě sbírají zbraně, munici, léky a případně další věci a snaží se porazit všechny ostatní až nakonec zůstane 1 vítězný hráč/tým (lze hrát solo, duo, trio nebo squad - squad čítá 4 hráče). Zjednodušeně je to něco jako Hunger Games. Fortnite také nabízí režimy Creative (ten může být často i o něčem jiném než jen o boji) a Save The World. Fortnite je online hra, kde hrajete se skutečnými hráči, i když ve hře najdete i spousta NPC postav (NPC jsou zjednodušeně postavy, za které hraje počítač).

Fortnite mimochodem poslední měsíc boří rekordy hráčů, a to díky nostalgické OG sezóně, a právě díky spustění Chapter 5, která přináší i LEGO Fortnite.


LEGO Fortnite herní svět

Fortnite má mnoho fanoušků, ale i odpůrců, pokud patříte mezi tu druhou skupinu, tak ale stejně rozhodně nezahazujte hned LEGO Fortnite, ačkoliv je totiž součástí samotné hry Fortnite, tak herní styl je úplně jiný a podobá se spíše Minecraftu. Pro spuštění LEGO Fortnite módu si budete muset vytvořit vlastní svět, případně se připojit k již existujícímu pomocí klíče (můžete vytvořit maximálně 8 světů), což zvládnete na pár kliknutí, nicméně na váš čeká otázka, zda chcete hrát Survivor nebo Sandbox. Hlavní rozdíl je v tom, že v Sandboxu nemusíte hledat zdroje na postavení různých věcí, u obou režimů hry si pak můžete ještě dále navolit, zda chcete mít ve světe nepřátele, řešit hlad, energii a další věci. Hra také rovnou přichází s různými biomy, mezi kterými najdete například poušť, les či zasněžené hory.

 

LEGO Fortnite obecně spočívá ve sbírání zdrojů, stavění budov, boji s nepřáteli (kostlivci, vlci, ledové příšery...) a budování světa s přáteli (do svého světa totiž můžete pozvat až 7 přátel, se kterými můžete společně hrát). Ve zkratce je tak LEGO Fortnite něco jako Minecraft, jen v LEGO designu a s postavami z klasického Fortnitu. Oproti jiným LEGO hrám bude mít LEGO Fortnite tu výhodu, že bude dostávat pravidelně updaty, které mohou značně rozšířit možnosti hry.

Skiny

S LEGO Fortnitem přichází do hry také více než 1200 LEGO skinů! Bohužel asi jen 300 z nich je zatím finálně dokončených, nicméně ostatní budou postupně také finalizovány a zároveň v budoucnu přibude spousta dalších skinů. Pokud již máte nějaké skiny ve Fortnitu a existuje k nim i LEGO varianta, tak ji dostanete zdarma a nemusíte učinit žádný další nákup. Obecně bude platit, že ke každému Fortnite skinu dostanete i jeho LEGO variantu, pokud bude dostupná. Skiny můžete získat z Item Shopu (za V-Bucks - herní měna Fortnitu), z Battle Passu nebo občas i zdarma. Aktuálně například můžete získat skin Explorer Emilie zdarma, pokud propojíte svůj Epic Games účet s LEGO Insiders.

LEGO Fortnite x Originální LEGO témata

V LEGO Fornite aktuálně můžete najít některé LEGO Ninjago a LEGO DREAMZzz stavby, v budoucnu možná dostaneme i nějaké Ninjago a DREAMZzz skiny.

LEGO Fortnite videa

Občas video řekne více než celý článek, níže se můžete podívat na Cinematic i na Gameplay trailer k LEGO Fornite.


LEGO Fortnite sety

O LEGO Fortnite setech stále nemáme žádné oficiální informace, kromě LEGO Fortnite lamy, která je rozdávána na vybraných místech zdarma jako promo. Každopádně můžeme téměř s jistotou říci, že LEGO Fortnite sety v příštím roce skutečně budou, a to minimálně v podobě BrickHeadz, kde víme rovnou o dvojici setů, tyto sety mají krycí název Juno a již od začátku se proslýchalo, že budou patřit právě k Fortnitu, nicméně díky tomu, že ve Fortnitu došlo na začátku týdne k jisté chybě, která prozradila, že Juno byl název testovací LEGO Fortnite mapy máme teď v podstatě jistotu, že se skutečně bude jednat o Fortnite sady.


Pokud článek nezodpověděl všechny vaše otázky nebo se chcete dozvědět více, můžete navštívit přímo stránku Fortnite nebo LEGO.com/fortnite, případně se doptat tady v komentářích.

Stihli jste si už zahrát LEGO Fortnite a jaké jsou vaše dojmy z celého LEGO Fortnite projektu? Dejte nám vědět v komentářích.

 

Líbí se mi

Autor

Mystery
Mystery
Jsem dlouholetý fanoušek LEGO stavebnic a zapálený stavitel. Rád sleduji aktuální novinky ohledně LEGO setů, časopisů, filmů i seriálů a velké události spojené s LEGO. Má oblíbená témata jsou především Ninjago a Technic, ale zajímám se v podstatě o všechny sety, které vyjdou. Mimo to se také snažím, co nejvíce komunikovat s českou a slovenskou komunitou LEGO fanoušků.
Pro přidání komentáře je třeba se přihlásit nebo registrovat.
Žádné komentáře
Prozatím tu není žádný komentář. Buďte první, kdo začne diskuzi.